Bjelovarsko-bilogorskaVijesti

17 vijećnika koalicije HDZ-HSS-HSLS zatražili sazivanje izvanredne sjednice Županijske skupštine BBŽ

Izvješća o poslovanju ŽUC-a i BB voda za 2017. godinu i polugodišnji izvještaju o izvršenju proračuna za 2018. godinu teme su o kojima bi se trebalo raspraviti smatraju iz koalicije HDZ-HSS-HSLS

17 vijećnika Županijske skupštine iz redova koalicije HDZ-HSS-HSLS potpisalo je zahtjev za sazivanjem izvanredne   sjednice Županijske skupštine na kojoj bi se trebalo raspravljati Izvješćima o  o poslovanju Županijske uprave za ceste za 2017. godinu, poslovanju Bjelovarsko-bilogorskih voda za 2017. godinu i polugodišnjem izvještaju o izvršenju proračuna za 2018. godinu.

Kako u obrazloženju zahtjeva za sazivanjem izvanredne skupštine stoji, zbog zabrinutosti za stanje u ŽUC-i i BB vodama kao i za stanje u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji vijećnici iz koalicije HDZ-HSS-HSLS odlučili su iskoristiti svoje statutarno i poslovničko pravo sazivanja izvanredne sjednice Županijske skupštine kako bi u interesu građana Bjelovarsko-bilogorske županije raspravili o očito velikim financijskim i organizacijskim problemima u navedenim županijskim tvrtkama. Također vijećnici koji su potpisali zahtjev izražavaju zabrinutost zbog ne stavljanja polugodišnjeg izvješća o izvršenju proračuna na dnevni red 8. sjednice Županijske skupštine koja je održana 11. listopada.

Nadalje u zahtjevu koji je upućen predsjednici Županijske skupštine Đurđici Ištef Benšić stoji kako se traži da stručna služba za poslove Županijske skupštine zatraži predmetna izvješća od Upravnog odijela za graditeljstvo, promet, prostorno uređenje i komunalnu infrastrukturu, Upravnog vijeća ŽUC-a i Bjelovarsko-bilogorskih voda, a s obzirom da je župan na 8. sjednici Županijske skupštine rekao  da je polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna dostavio predsjednici skupštine, smatraju da neće biti problem to izvješće uvrstiti na dnevni red.

Zamjenik predsjednice županijske skupštine iz redova HDZ-a Silvestar Štefović dodatno pojašnjava zahtjev za sazivanjem izvanredne skupštine:

Oznake
Prikaži više

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Sadržaj je zaštićen autorskim pravima!
Close

Otkriven je adblock

Molimo vas da nas podržite tako što ćete onemogućiti blokadu oglasa