Crna kronikaVijesti

Akcija u prometu PU Bjelovarsko-bilogorske – Od 117 vozila u prekršaju 54

Policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske su u četvrtak 10. svibnja proveli preventivno represivne aktivnosti u prometu te su pritom kontrolirali 117 vozila te evidentirali 54 prometna prekršaja. I dalje po brojnosti prednjače najteži i najčešći prometni prekršaji, od kojih je evidentirano 33 prekršaja prekoračenje dozvoljene brzine kretanja, dva vozača su upravljalo je vozilom pod utjecajem alkohola, 11 sudionika u prometu nije koristilo sigurnosni pojas, a šestorica su nepropisno koristila mobilni telefon za vrijeme vožnje, a u manjem broju sankcionirani su i drugi prometni prekršaji.

Najveća izmjerena koncentracija alkohola od 2,38 g/kg bila je u izdahu 42-godišnjeg vozača automobila na području Garešnice, a najveća izmjerena brzina bila je u Gudovcu gdje je 27-godišnja vozačica vozila brzinom od 91 km/h, dok je ograničenje dozvoljene brzine kretanja na toj dionici ceste 50 km/h.

Policijski službenici nastavljaju sa pojačanim aktivnostima nadzora prometa i narednom razdoblju sukladno sigurnosnim prosudbama. Promet će se nadzirati kako u dane vikenda, tako i radnim danom s naglaskom na teže prometne prekršaje (tzv. “četiri ubojice“ u prometu), brzine, alkohol, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje, no i na druge prometne prekršaje. Pritom će se u ove aktivnosti uključiti maksimalan broj policijskih službenika kao i raspoloživa tehnika (alkotesti, uređaji za nadzor brzine, testeri za droge i dr.).

Iz PU bjelovarsko-bilogorske pozivaju sve sudionike u prometu na oprez, odgovorno ponašanje u prometu te poštivanje prometnih propisa.

Izvor: PU bjelovarsko-bilogorska

Oznake
Prikaži više

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Sadržaj je zaštićen autorskim pravima!
Close

Otkriven je adblock

Molimo vas da nas podržite tako što ćete onemogućiti blokadu oglasa