ČazmaVijesti

Aktualni sat 5. sjednice Gradskog vijeća Grada Čazme – postavljena pitanja o osnivačkim pravima nad OŠ Čazma, nezaposlenosti, Domu umirovljenika, Vatrogasnom centru…

Na 5. sjednici gradskog vijeća grada Čazme postavljeno je niz pitanja gradonačelniku grada Čazme Dinku Piraku i gradskim službama grada Čazme.  HDZ-ov vijećnik Ivan Kovačević pitao je u kojoj je fazi izgradnja vatrogasnog centra u Gradu Čazmi? Odgovorio mu je gradonačelnik Dinko Pirak:

Jedna od tema na aktualnom satu bio je i broj nezaposlenih na Zavodu za zapošljavanje u Čazmi. Vijećnici su upozorili i na sve veći broj mladih ljudi koji odlaze na rad u inozemstvo, na što je gradonačelnik Pirak rekao:

Vijećnik HSS-a Branko Kupsjak pitao je kada će biti stavljen u funkciju novouređeni Dom umirovljenika u Čazmi?

Vijećnik Branko Pleše iz HSS-a ukazao je na problem ispaše ovaca bez nadzora na nasipima uz Česmu.

Nezaobilazna tema aktualnog sata bila je i osnivačka prava nad OŠ Čazma, a vijećnici su ukazali i na loše stanje u Domu zdravlja u Čazmi. Jedno od pitanja je bilo koliko je do sada Grad financijski stajao zahtjev za prijenos osnivačkih prava. Gradonačelnik Pirak je kazao da grad zahtjev za prijenos osnivačkih prava nije  koštao ni kunu. Nezavisni vijećnik Denis Sever je rekao kako su Čazmanci taoci međusobnih prepucavanja župana Bajsa i gradonačelnika Piraka, te je kritizirao peticiju kojom se prikljupljaju potpisi za prijenos osnivačkih prava sa županije na grad, na što je Pirak rekao:

Pitanje je postavio i vijećnik sa liste Damira Bajsa Željko Živoder:

Odgovor je dobio od pročelnice Andree Prugovečki Klepac koja je svojedobno bila pročelnica za školstvo u županiji.

Autor V.R.

Prikaži više

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Sadržaj je zaštićen autorskim pravima!
Close

Otkriven je adblock

Molimo vas da nas podržite tako što ćete onemogućiti blokadu oglasa