BjelovarVijesti

Andrew Dalgleish, veleposlanik Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije posjetio Bjelovar

Gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak primio je u svom uredu Andrewa Dalgleisha, veleposlanika Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije. Veleposlanik Dalgleish je inače orijentiran prema novim tehnologijama, kompetitivnosti, smanjivanju administracije te u svojim nastupima daje snažan ton i preporuke Hrvatskoj da treba ići u tom smjeru. Kako je gradonačelnik Hrebak rekao prilikom susreta Grad Bjelovar je grad koji podržava sve ono što veleposlanik zastupa u svom mandatu u Republici Hrvatskoj. Na sastanku se razgovaralo o svim inicijativama koje je Grad pokrenuo. Poseban interes veleposlanik je pokazao za IT sektor u Bjelovaru, smanjivanje administracije i tax-free model,  a ovaj susret može značiti i početak bolje suradnje i ulaganja britanskih tvrtki u Bjelovar rekao je Hrebak:

 

Veleposlanik Dalgleish je rekao kako je u Bjelovaru već bio, ali kratko , te da mu je bila želja doći u Bjelovar službeno:

Kroz razgovor sa gradonačenikom i predstavnicima grada saznao sam kako Grad želi postići  pravu poslovnu klimu kako bi tvrtke uspješno poslovale, kako bi imale priliku uspješno poslovati. Neki neće uspjeti, tako je to u poslu, ali razlog za to ne smije biti  administracija. Uvjerio sam se da gradski čelnici to shvaćaju i da žele stvoriti dobru klimu i uvjete za razvoj poslovanja. Zanima me i što radi bjelovarsko veleučilište, a i mogućnost ulaganja britanskih tvrtki koje bi mogle doći u Bjelovar – rekao je Dalgliesh.

Uz gradonačelnika Hrebaka susretu s veleposlanikom Dalglieshom prisustvovali su i njegovi zamjenici Valna Bastijančić Erjavec i Igor Brajdić, predsjednik Gradskog vijeća Ante Topalović te zamjenik župana Bjelovarsko-bilogorske županije Neven Alić. Veleposlanik je posjetio bjelovarsku 4. osnovnu školu, Veleučilište, otvorio je Code Club u Bjelovaru te na kraju posjetio Gradski muzej.

Autor: V.R.

Oznake
Prikaži više

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Sadržaj je zaštićen autorskim pravima!
Close

Otkriven je adblock

Molimo vas da nas podržite tako što ćete onemogućiti blokadu oglasa