Bjelovarsko-bilogorskaVijesti

Bjelovarsko-bilogorska županije uvodi trajne mjere potpore za zapošljavanje liječnika i medicinskog osoblja

Riječ je o prvim mjerama koje će se naći pred vijećnicima Županijske skupštine i uopće prvim takvim mjerama u Hrvatskoj koje su se našle na klupama županijskih vijećnika.

Održan je radni sastanak  bjelovarsko-bilogorskog župana Damira Bajsa i ravnatelja zdravstvenih ustanova s područja županije te predstavnika Hrvatskog liječničkog zbora – Podružnice Bjelovar, Hrvatske liječničke komore – Županijskog povjerenstva te Hrvatske komore medicinskih sestara.   Zbog manjka liječnika, problema koji je obuhvatio ne samo BBŽ, već i cijelu Hrvatsku, Bjelovarsko-bilogorska županija uvodi posebne poticaje kako bi zadržala, ali i privukla nove liječnike. Tako Bjelovarsko-bilogorska županija kao prva županija u Hrvatskoj uvodi trajne mjere potpore za zapošljavanje i ostanak liječnika i medicinskog osoblja u zdravstvenim ustanovama na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Riječ je o prvim mjerama koje će se naći pred vijećnicima Županijske skupštine i uopće prvim takvim mjerama u Hrvatskoj. Kako je nakon sastanka rekao župan Bajs radi se o poticajnim mjerama koje trebaju omogućiti da kada se liječnici žele  zaposliti, da uz potporu mjera Županije to bude na području Bjelovarsko-bilogorskih  zdravstvenih ustanova:

Ove mjere će biti realizirane kroz javni pozv koji će biti trajno otvoren:

-Mi koji radimo u sustavu zdravstva znamo potrebe i zahtjeve za uslugama zdravstvenog sustava u normalnim uvjetima. Gotovo uvijek premašuju raspoloživa sredstva, snage i mogućnosti. Bilo je nužno intervenirati i odrediti mjere, kratkoročne i dugoročne, za stimulaciju ostanka liječničkog kadra u našoj bolnici. To je upravo učinila naša Županija, na čelu sa županom, s projektom „Za najveću vrijednost zdravstvenog sustava-liječnike i medicinsko osoblje“ – rekao je ravnatelj Opće bolnice Bjelovar dr.Alli Allouch. Projekt je podržala i Hrvatska liječnička komora, podružnica Bjelovarsko-bilogorske županije.

Oznake
Prikaži više

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Sadržaj je zaštićen autorskim pravima!
Close

Otkriven je adblock

Molimo vas da nas podržite tako što ćete onemogućiti blokadu oglasa