BjelovarVijesti

Dječje gradsko vijeće Grada Bjelovara raspravljalo o Satu za planet Zemlju, Zelenoj čistki i Dječjoj karti

Zelena čistka, Sat za planet Zemlju i Dječja karta Grada Bjelovara teme su o kojima su raspravljali vijećnici i vijećnice Dječjeg Gradskog vijeća Grada Bjelovara na današnjoj sjednici.

Dječja karta je plan Grada Bjelovara s popisom  svih dječjih igrališta, Udruga i ustanova koje se bave djecom. Na planu su označena sva mjesta na kojima djeca mogu učiti i kvalitetno provoditi svoje slobodno vrijeme. Projekt Dječje karte ide u tri faze, prva faza je stolna karta, druga faza je napraviti jumbo karte koje će biti postavljene ispred udruga i ustanova koje se bave djecom, a treća faza bit će interaktivna digitalna Dječja karta.

Dječje gradsko vijeće podržalo je i Sat za planet zemlju i uputit će poziv svoj djeci i građanima da se pridruže ovoj globalnoj akciji  koja će biti održana 24. ožujka od 20,30 do 21,30 sati gašenjem nepotrebnih svjetala i ostalih električnih uređaja na jedan sat. U isto vrijeme bit će ugašena i javna rasvjeta u Bjelovaru.

Najavljena je i ovogodišnja Zelena čistka koja će biti održana u travnju vezana uz Dan planete Zemlje, a mali gradski vijećnici nadaju se da će i ove godine zajedno s Komunalcem, Gradom Bjelovarom i ostalim volonterima očistiti još jedno divlje odlagalište na području Bjelovara.

Autor: V.R.

Oznake
Prikaži više

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Sadržaj je zaštićen autorskim pravima!
Close

Otkriven je adblock

Molimo vas da nas podržite tako što ćete onemogućiti blokadu oglasa