DubravaVijesti

Dubrava: Proračun rebalansiran za 5,6 milijuna kuna zbog uspješnog privlačenja sredstava iz fondova

10. sjednicu vijeća održali su vijećnici Općinskog vijeća Općine Dubrava koja je kao i svaka do sada počela aktualnim satom.

Prvo pitanje postavio je HDZ-ov Robert Runjavec koji je pitao načelnika Tomislava Okrošu kada će se krenuti sa sanacijom doma u Donjem Markovcu na što mu je načelnik Okroša odgovorio kako je održao sastanak sa županom Kožićem koji je obećao da će županija izdvojiti 400.00,00 kuna za sanaciju doma,a ako će biti potrebno da će i općina izdvojiti sredstva za potpunu sanaciju.

Davor Trninić iz Živog zida imao je primjedbe zato što nije održano informiranje javnosti oko odluke vijeća o držanju kućnih ljubimaca te manjka informacija o održavanju male škole u dubravskom dječjem vrtiću.

Vlasta Jagić iz stranke Milan Bandić 365 upozorila je na nedozvoljeno odlaganje otpada u kontejnere na groblju u koje neki građani dovoze svoj kućni otpad.

Problem odlaganja otpada u kontenjere na groblju pokušat će se riješiti zatvaranjem ulaznih vrata groblja kao što je to u drugim mjestima kako bi se onemogućio pristup traktorima i ostalom mehanizacijom do kontejnera.

Proračun Općine Dubrava dobio je svoj prvi rebalans i uvećan je za 5 milijuna i 670 tisuća kuna najviše zbog fiskalnog izravnanja i uspješnog privlačenja sredstava iz fondova. Usvojene su tako izMjene i dopune programa održavanja objekata i uređaja komunalne infrastrukture, socijalnih potreba, javnih potreba u školstvu, te javnih potreba u kulturi. Govoreći o javnim potrebama u kulturi načelnik Okroša posebno je izdvojio jedan događaj koji će biti 13. listopada:

Općina Dubrava i u školskoj godini 2018./2019. sufinacirat će sa 100,00 kn mjesečno troškove prijevoza učenika srednjih škola i troškove smještaja u učeničkim domovima.

Prostor na Dudnjaku uskoro bi mogao dobiti novo ruho najavio je načelnik Okroša:

Prema odluci vijeća kreće se u odabir najpovoljnijeg ponuditelja za izradu projektne dokumentacije za uređenje prostora Dudnjak.

Na vijeću je usvojena i odluka kojoj članovima općinskih povjerenstava,  odbora i upravnih vijeća za sudjelovanje na sastancima pripada naknada od 100,00 kuna.

Dubrava kreće u obnavljanje javne rasvjete, odustalo se od planiranog ESCO modela koji bi u konačnici bio nepovoljniji za općinu, a ulazi se u model po kojem bi se 66 mjeseci plaćao najam rasvjetnih tijela koja bi nakon plaćanja zadnje rate postala vlasništvo općine. Uskoro počinje  i obnova doma u Novoj Kapeli za koju je kao izvođač radova odabrana domaća tvrtka Vinter gradnja.

 

Oznake
Prikaži više

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Sadržaj je zaštićen autorskim pravima!
Close

Otkriven je adblock

Molimo vas da nas podržite tako što ćete onemogućiti blokadu oglasa