Sport

Erna Čizmazija, Barbara Sever i Helena Žugović postale prvakinje Republike Hrvatske u lovu ribe

Kadetkinje su članice Sportsko ribolovnog društva "Česma" Bjelovar, koja je članica Zajednice športsko ribolovnih društava i udruga Bjelovar.

Erna Čizmazija, Barbara Sever i Helena Žugović, kadetkinje Sportsko ribolovnog društva »Česma« Bjelovar osvojile su Kadetski kup Hrvatsko športsko ribolovnog saveza u lovu ribe udicom na plovak u Budakovcu za 2018. godinu, odnosno osvojile su prvo mjesto kod kadetkinja za Republiku Hrvatsku u lovu ribe udicom na plovak.

Marijan Žugović predsjednik Sportsko ribolovnog društva »Česma« Bjelovar kaže kako je intenzivniji rad sa djevojkama počeo još prije četiri godine kad su na njegovu inicijativu tri prijatelja, ujedno i kuma, a svi članovi ŠRD Česme Bjelovar odlučili krenuti sa svojim kćerkama Ernom, Barbarom i Helenom  trenirati sportski ribolov:

– Uz nešto znanja i skoro ništa natjecateljskog pribora mi smo trenirali s njima da bi se na prvo završno prvenstvo Hrvatske plasirali prije tri godine i na tom natjecanju osvojili smo 10. mjesto. Prošle godine smo se također plasirali i osvojili 7. mjesto i tada smo vidjeli da u njima ima velikog potencijala ali da njima nije dosta da ih mi vodimo nego da moramo naći stručnu osobu, tako da ih je ove godine preuzeo trener Franjo Krejči. On je s njima trenirao od proljeća, a mi smo kao roditelji opremili  djecu  komletnom opremom za natjecateljski ribolov što je  nas roditelje došlo nekoliko tisuća kuna – kazao je Žugović.

Ovogodišnji završni Kup Hrvatske održan je u Budakovcu u Virovitičko-podravskoj županiji i trajao je tri dana od 30. lipnja – 1. srpnja. O samom natjecanju Žugović je rekao:

– U petak je bio trening na stazi, a samo natjecanje se odvijalo dva dana po tri sata ribolova. Prvi dan ribolova nismo se najbolje snašli pa smo završili kao peti sa 17 negativnih bodova ali drugi dan smo imali dva prva mjesta i jedno drugo tako da smo drugi dan sve preokrenuli i naše djevojke Erna Čizmazija, Barbara Sever i Helena Žugović postale su državne prvakinje Hrvatske u ribolovu udicom na plovak. Ne malu, ako ne i najveću zaslugu za osvajanje prvog mjesta ima kapetan i trener Franjo Krejči koji je preuzeo treniranje kadetkinja ove 2018. godine. Svojim znanjem, iskustvom u ribolovnim natjecanjima podigao je moral ekipe, dao dodatnu snagu cijeloj ekipi, i pogurao kadetkinje do 1. mjesta – rekao je Marijan Žugović.

– Nažalost zbog sve većeg okretanja sportskog ribolova prema nekakvom obliku komercijalnog ribolova, odnosno ribolova koji zahtjeva velika materijalna sredstva i skupu opremu, zbog sve manjeg pomaganja državnih institucija ribolovu, zbog sve siromašnijih  građana Republike Hrvatske, sve je manje kadeta i ribiča, a da se ne govori da je sve manje natjecatelja. Nažalost za natjecanja i opremu treba uložiti ogromna sredstva kojih ovog momenta nema niti u udrugama, niti u ZŠRDUB, niti u ŽŠRSB, niti u HŠRS, a nema na vidiku niti značajnijih sredstava od strane društvene zajednice – osvrnuo se i na probleme Žugović.

Prvakinje Republike Hrvatske sljedeće godine prelaze u viši rang natjecanja i Bjelovarsko bilogorska županija, odnosno Županijski športsko ribolovni savez Bjelovar najvjerojatnije neće imati niti jednu ekipu, a kamo li tri ekipe kadetkinja, koje osvajanjem 1. mjesta na kadetskom kupu za kadetkinje mogu predstavljati Bjelovarsko bilogorsku županiju, odnosno Županijski športsko ribolovni savez Bjelovar – zaključuje Žugović

Oznake
Prikaži više

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Sadržaj je zaštićen autorskim pravima!
Close

Otkriven je adblock

Molimo vas da nas podržite tako što ćete onemogućiti blokadu oglasa