ČazmaVijesti

Grad Čazmu posjetio državni tajnik Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Velimir Žunac

Grad Čazmu posjetio je državni tajnik  Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Velimir Žunac. Pri sastanku sa gradskim vlastima razgovaralo se o dva projekta koje je grad kandidirao upravo na natječaje ovog ministarstva. Prvi projekt za koji su odobrena sredstva koji je uspješno realiziran je obnova Doma umirovljenika u Čazmi. Drugi projekt koji je tek pred realizacijom je Čazma Natura, projekt vrijedan oko 26 milijuna kuna.

O Čazmi Naturi se pričalo cijelu 2017. godinu i upravo ovaj projekt bi trebao promijeniti vizuru grada Čazme. Kako se moglo čuti na sastanku izrada ovog projekta za gradsku upravu i djelatnice Razvojne agencije bio veliki izazov.

–  Bilo je zahtjevno odraditi sve preduvjete i svu dokumentaciju jer sam projekt obuhvaća unutar sebe dvanaest podprojekata i svaki od njih nosi neku specifičnost i zadovoljiti sve zahtjeve uistinu je bilo jako teško – istaknula je  pročelnica upravnog odjela za proračun, komunalno gospodarstvo, gospodarstvo, zaštitu okoliša i ekologiju  Andrea Prugovečki Klepac  i dodala – Ove dobre vijesti da smo prošli za grad Čazmu puno znače jer je to kapitalni projekt koji će promijeniti izgled i usmjerenje grada i na kraju dovesti do zapošljavanja.

Projekt bi se trebao raditi kroz dvije godine, a sa projektiranjem je to trogodišnje razdoblje. Čazma Natura trebala biti završena 2019. godine. Sama provedba bit će prilično zahtjevna i izazovna jer ovaj projekt je novost u RH. Državni tajnik Velimir Žunac kazao je kako je i sam zadovoljan ovim projektom:

 –Grad Čazma i Grad Garešnica kandidirali su svoje projekte i oba su pozitivno ocijenjena što je sjajna vijest za građane Čazme i Garešnice. Projekti su to koji su vrijedni oko 50 milijuna kuna. Zaista sam sretan što su iz ove županije dva projekta odobrena, a tako baš nije u cijeloj Hrvatskoj. Osim svih ovih projekata koje kandidiramo prema nacionalnim fondovima upravo ovi koje kandidiramo prema fondovima EU i europska sredstva su dodatan izvor za kvalitetniji razvoj lokalne zajednice kao što je grad Čazma gdje se promišlja dugoročno i strateški i zato mi je još više drago što je projekt odobren – zaključio je Žunac.

 

Autor: V.R

Oznake
Prikaži više

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Sadržaj je zaštićen autorskim pravima!
Close

Otkriven je adblock

Molimo vas da nas podržite tako što ćete onemogućiti blokadu oglasa