BjelovarVijesti

Gradonačelnik Hrebak ugostio veloposlanika Indije Sandeepa Kumara

Gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak sa svojim suradnicima u ponedjeljak je ugostio veleposlanika Indije u Republici Hrvatskoj Sandeepa Kumara.

Nakon sastanka u uredu gradonačelnika veleposlanik Kumar je kazao kako su usprkos dosta velikim razlikama Indija i Hrvatska ravnopravni partneri:

– Indija je velika ekonomija, Hrvatska mala, Indija je velika zemlja, Hrvatska mala, razlike su dosta velike, ali ja kažem da smo ravnopravni partneri. Postoji mnogo raznolikih poslovnih mogućnosti između Indije i Hrvatske, ima i značajnih ulaganja indijskih tvrtki u Hrvatskoj u poljima farmacije, obnovljivih izvora energije, zanimljiva su nam ulaganja hrvatskih tvrtki iz vojnog sektora kao što je npr. tvrka Šestan-Busch koju smo zatražili da se okrene i na indijsko tržište od 1,3 milijardi ljudi. Postoje poslovne mogućnosti na kojima želimo raditi i zato kažem Indija i Hrvatska, Indija i Bjelovar – naprijed zajedno! – rekao je veleposlanik Kumar.

Dobroj suradnji s indijskim tvrtkama osobito iz IT sektora nada se gradonačelnik Hrebak:

– Indija ima jako puno IT kompanija koje možda traže neku investiciju na području Hrvatske. Mi smo danas odlučili gospodina veleposlanika upoznati s onim što Grad Bjelovar nudi osobito u sektoru IT-a. Naravno da smo se pohvalili s našim veleučilištem, našim studijima koji se tamo odvijaju. Upoznat ćemo ga i s Tehnološkim parkom, svim onim projektima i olakšicama koje nudimo investitorima koji dolaze iz područja IT-a. Upoznali smo ga i s našom snažnom podrškom prema startupima, našem natječaju koji imamo za startupe, ali naravno i sve u svrhu toga što imamo, primjerice tvrtka Serengeti je došla upravo ovdje u Grad Bjelovar, da očekujemo da će još neke tvrtke dolaziti upravo zbog ove podrške koju Grad planira dati i kažem, svim onim povlasticama koje nudimo svakom investitoru koji dođu u Grad Bjelovar – rekao je gradonačelnik Hrebak.

Veleposlanik Kumar je u pratnji gradonačelnika Hrebaka posjetio Tehnološki park, trvtku Hittner d.o.o. i svoj posjet je završio u Gradskom muzeju Bjelovar.

 

 

Prikaži više

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Sadržaj je zaštićen autorskim pravima!
Close

Otkriven je adblock

Molimo vas da nas podržite tako što ćete onemogućiti blokadu oglasa