Bjelovarsko-bilogorskaVijesti

Hrvatska liječnička komora podržala trajne mjere Bjeovarsko-bilogorske županije za zapošljavanje i ostanak liječnika i medicinskog osoblja

Bjelovarsko-bilogorska županija kao prva županija u Hrvatskoj uvodi trajne mjere potpore za zapošljavanje i ostanak liječnika i medicinskog osoblja u zdravstvenim ustanovama na području Bjelovarsko-bilogorske županije.

U radnom posjetu Bjelovarsko-bilogorskoj županiji boravili su prvi dopredsjednik Hrvatske liječničke komore dr.med. Krešimir Luetić, predsjednica Povjerenstva za stručna pitanja i stručni nadzor Hrvatske liječničke komore dr.med. Jadranka Pavičić Šarić te predsjednik Županijskog povjerenstva Hrvatske liječničke komore za Bjelovarsko-bilogorsku županiju dr.med.Goran Povh. Povod sastanka s bjelovarsko-bilogorskim županom Damirom Bajsom bile su trajne mjere potpore za zapošljavanje i ostanak liječnika i medicinskog osoblja u zdravstvenim ustanovama na području Bjelovarsko-bilogorske županije.

Župan Bajs je istaknuo kako su u županiji odlučili prvi u Hrvatskoj uvesti nove mjere koje će trajno vrijediti a da bi privukli liječnike:

– Mogu reći da smo u 2018.predvidjeli milijun kuna sredstava za potporu i za ugovore koji će uslijediti, a time zapravo dajemo jednu ponudu za dolazak kod nas. Uvjete koje ćemo im ponuditi za sada ne nudi nitko drugi. Potpore će biti vjerojatno u neto iznosu oko dvadesetak tisuća kuna kada govorimo o podstanarstvu i slična cifra za stambene kredite. To će Županiju koštati duplo više jer ćemo, naravno, morati platiti na to i porez u gotovo istom iznosu tako da će potpore ići do gotovo 40.000 kuna po ugovoru za podstanarske subvencije. Ali ta ponuda je takva da vjerujem da će privući, posebice mlade doktore koji imaju prvo zaposlenje, ali i one koji bi se odlučili nastaviti karijeru i posao kod nas. Ovo su trajne potpore što znači da nisu samo za jednu kalendarsku godinu, neće biti javnog natječaja već ćemo imati Javni poziv, a to znači da svaki liječnik koji odgovara uvjetima može se javiti bilo kada u tijeku godine  naglasio je župan Damir Bajs.

Zahvaljujem se i županu i Županijskoj skupštini što su izglasali i imali snage donijeti ovakav jedan program koji je definitivno po svojoj sveobuhvatnosti  prvi takvoga karaktera u Republici Hrvatskoj i naš dolazak ovdje je jasno u cilju potpore, pozdravljanja i čestitanja da se takva jedna odluka donese i da se krene u takve akcije kazao je Krešimir Luetić, predsjednica Povjerenstva za stručna pitanja i stručni nadzor Hrvatske liječničke komore i dodao:

-Ja bih samo htio spomenuti da se vratite na naziv ovoga programa i onda ćete vidjeti da smo napravili odmak u odnosu na prije jer smo shvatili da su najvažnija vrijednost u našem zdravstvenom sustavu ljudi. Ako ne budemo ulagali u taj sektor zdravstvenog sustava, zdravstveni sustav više neće postojati“, rekao je dr.med. Goran Povh, predsjednik Županijskog povjerenstva Hrvatske liječničke komore za Bjelovarsko-bilogorsku županiju.

Oznake
Prikaži više

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Sadržaj je zaštićen autorskim pravima!
Close

Otkriven je adblock

Molimo vas da nas podržite tako što ćete onemogućiti blokadu oglasa