Crna kronikaVijesti

Jučer održana akcija u prometu na području PU bjelovarsko-bilogorske: Od 119 vozila, 63 u prekršaju

Policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske su u četvrtak 26. travnja proveli  preventivno represivne aktivnosti u prometu te su pritom kontrolirali 119 vozila te evidentirali 63 prometna prekršaja. I dalje po brojnosti prednjače najteži i najčešći prometni prekršaji, od kojih je evidentirano 33 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, jedan vozač upravljalo je vozilom pod utjecajem alkohola, 20 sudionika u prometu nije koristilo sigurnosni  pojas, trojica su nepropisno koristila mobilni telefon za vrijeme vožnje, a u manjem broju sankcionirani su i drugi prometni prekršaji.

Najveća izmjerena koncentracija alkohola od 0,82 g/kg bila je u izdahu jednog vozača automobila na području Grubišnog Polja, a najveća izmjerena brzina bila je u Patkovcu gdje je jedan vozač automobila vozio brzinom od 108 km/h, dok je ograničenje dozvoljene brzine kretanja na toj dionici ceste 60 km/h.

Policijski službenici nastavljaju sa pojačanim aktivnostima nadzora prometa i u svibnju 2018. godine. Promet će se nadzirati kako u dane vikenda, tako i radnim danom s naglaskom na teže prometne prekršaje (tzv. “četiri ubojice“ u prometu), brzine, alkohol, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje, no i na druge prometne prekršaje. Pritom će se u ove aktivnosti uključiti maksimalan broj policijskih službenika kao i raspoloživa tehnika (alkotesti, uređaji za nadzor brzine, testeri za droge i dr.).

Pozivamo sve sudionike u prometu na oprez, odgovorno ponašanje u prometu te poštivanje prometnih propisa.

Izvor: PU bjelovarsko-bilogorska

 

Oznake
Prikaži više

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Sadržaj je zaštićen autorskim pravima!
Close

Otkriven je adblock

Molimo vas da nas podržite tako što ćete onemogućiti blokadu oglasa