Bjelovarsko-bilogorskaVijesti

KREĆE TEMELJITA OBNOVA PODRUČNE ŠKOLE U SEVERINU

914.540,24 kuna vrijednost je projekta energetske obnove Područne škole Severin za koju su uz prisustvo bjelovarsko-bilogorskog župana Damira Bajsa ugovor potpisali ravnatelj Osnovne škole „Ivana Viteza Trnskog“ Nova Rača Dario Jaušić i direktor tvrtke GRAD-IM Ivan Marković.

Bjelovarsko-bilogorska županija trenutno ima 400 milijuna kuna ugovorenih europskih projekata, od toga je 130 milijuna kuna vezanih uz školstvo. Župan Bajs je prilikom potpisivanja ugovora posebno istaknuo kako je u povlačenju sredastava iz Fondova izuzetno uspješna, osobito kad se govori o posljednjem natječaju Fonda za zaštitu okoliša.

Energetskim obnovama školskih zgrada smanjuju se troškovi njihova održavanja, a na svojevrsni način ušteđena sredstva uz još dodatna sredstva Bjelovarsko-bilogorske županije uložit će se u opremanje škola koje nakon energetske obnove onda očekuje i opremanje novim namještajem i drugom potrebnom opremom. U školstvo na području općine Nova Rača po pitanju energetske obnove škola, ali i uređenja okoliša i igrališta Matične škole u posljednje dvije godine uloženo preko 3 milijuna kuna. Naime, uz Matičnu školu i Područnu školu Međurača u obnovu će i Područna škola u Severinu, a osigurana su sredstva i za Područnu školu u Dautanu.

Zadovoljan početkom obnove područne škole u Severinu je ravnatelj Osnovne škole „Ivana Viteza Trnskog“ Nova Rača Dario Jaušić koji je rekao kojim tempom će ići obnova škole u Severinu:

Oznake
Prikaži više

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Sadržaj je zaštićen autorskim pravima!
Close

Otkriven je adblock

Molimo vas da nas podržite tako što ćete onemogućiti blokadu oglasa