Bjelovarsko-bilogorskaVijesti

NOVA “LISTA SRAMA”: Tko su sve porezni dužnici u BBŽ

Objavljena je lista poreznih dužnika za ovu godinu, popularno zvana lista srama.

Porezna uprava ovih je dana na svojim mrežnim stranicama objavila popis dospjelih i neplaćenih dugova po osnovi poreza na dodanu vrijednost, poreza na dobit, poreza na dohodak i prireza, doprinosa za obvezna osiguranja, trošarina, posebnih poreza, poreza na promet nekretnina, iznosa na ime naknade za koncesiju te carina.Prema zakonu, podaci se objavljuju ako je ukupni iznos duga veći od 100.000 kuna za fizičke osobe koje obavljaju djelatnost, veći od 300.000 kuna za pravne osobe te veći od 15.000 kuna za sve ostale porezne obveznike (građane).Popis dospjelih, a neplaćenih dugova objavljuje se 31. listopada svake godine.

Odlučili smo provjeriti kakvo je stanje u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Što se tiče pravnih osoba, tj. tvrtki, na popisu je njih 15., a najveći dužnik duguje više od 4. 4 milijuna kuna. Cijeli popis dužnika pronađite klikom ovdje.

Od fizičkih osoba koje obavljaju djelatnost, u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji ih je na popisu dužnika 73. Najveći dug iznosi gotovo 5,9 milijuna kuna. Cijeli popis dužnika pronađite klikom ovdje.

Kod ostalih poreznih dužnika, tj. građana, popis je puno veći. Čak 1397 građana je na popisu dužnika, a ‘rekorder’ među njima duguje preko 2,2 milijuna kuna.Cijeli popis dužnika pronađite klikom ovdje.

Oznake
Prikaži više

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Sadržaj je zaštićen autorskim pravima!
Close

Otkriven je adblock

Molimo vas da nas podržite tako što ćete onemogućiti blokadu oglasa