ČazmaVijesti

Održan sastanak predstavnika Vijeća roditelja OŠ Čazma sa predsjednicima gradskih organizacija HSS-a, HDZ-a i SDP-a

Jučer je održan sastanak predstavnika Vijeća roditelja OŠ Čazma sa predsjednicima gradskih organizacija Hrvatske seljačke stranke, Hrvatske demokratske zajednice i Socijal-demokratske partije na kojem su roditelji upoznali prisutne sa dosadašnjim rezultatima prikupljenog broja potpisa pokrenute peticije da se osnivačka prava nad OŠ Čazma sa Bjelovarsko-bilogorske županije prebace na Grad Čazmu te su predstavili daljnje korake.

Podsjetimo, na zadnjoj sjednici Vijeća roditelja, krajem prošle godine se između ostalog raspravljalo i o prijedlogu da se pokrene peticija u kojoj će se tražiti potpora svih roditelja čija djeca idu u OŠ Čazma ali i građana grada Čazme da osnivačka prava nad OŠ Čazma preuzme Grad Čazma od županije Bjelovarsko-bilogorske. Taj prijedlog je i prihvaćen glasovima većine roditelja u Vijeću.

Razlog za taj korak je nezadovoljstvo stanjem u matičnoj školi u Čazmi ali i u područnim školama na području grada Čazme.

Predstavnici najjačih stranaka u Gradskom vijeću Grada Čazme već su javno dali potporu inicijativi Vijeća roditelja, a na jučerašnjem sastanku su još jednom potvrdili kako potpora ovom zahtjevu većine roditelja ne dolazi u pitanje.

Sljedeća akcija prikupljanja potpisa na peticiji koja će biti upućena čelnim ljudima BBŽ, Ministarstvu znanosti i obrazovanja te premijeru Plenkoviću bit će u subotu 27. siječnja na Gradskoj tržnici u Čazmi od 9 sati ujutro.

 

Autor: R.R

Oznake
Prikaži više

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Sadržaj je zaštićen autorskim pravima!
Close

Otkriven je adblock

Molimo vas da nas podržite tako što ćete onemogućiti blokadu oglasa