DubravaVijesti

Općini Dubrava gotovo 2,1 milijun kuna za šumsku cestu

Početkom ove godine Općina Dubrava se prijavila na natječaj „Ulaganje u šumsku infrastrukturu“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske, gdje joj je partner u projektu bila Udruga šumoposjednika Vrba na čelu s predsjednikom Goranom Smolčecom. Ovih dana po tom pitanju u Općinu je stigla potvrdna vijest o uspješno odrađenoj prijavi, jer projekt izgradnje šumske ceste u potpunosti je odobren, te je za tu namjenu osigurano gotovo 2,1 milijun kuna bespovratnih EU sredstava.

-Postojeća šumska prometnica sada će se u potpunosti rekonstruirati u pravu šumsku cestu kako bi svim našim mještanima olakšali pristup do njihovih posjeda. I ovo je jedan od koraka podizanja standarda života na našem području- kaže načelnik Općine Tomislav Okroša.

Ovim projektom predviđena je izgradnja šumskih cesta Paruževac-Biškupija te Paruževac-Glogovnica ukupne dužine tri kilometra.

Koliko je ovaj projekt bio kvalitetno pripremljen dovoljno govori podatak kako je Općina Dubrava na rang listi zauzela prvo mjesto s maksimalnim brojem bodova.

-I ovim se putem zahvaljujem Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju što je prepoznala naš projekt, a veselim se i budućim projektima koje ćemo nadam se zajednički realizirati- zaključio je načelnik Okroša.

Koliko je Općina u posljednjih godinu dana, otkako je na čelo došla mlada i poletna ekipa okupljena oko načelnika Tomislava Okroše, uspješna po pitanju povlačenja europskih sredstava, najbolje govori podatak kako je u tome periodu na područje Općine povučeno više od 15 milijuna kuna.

 

Izvor: Portal 01

Oznake
Prikaži više

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Sadržaj je zaštićen autorskim pravima!
Close

Otkriven je adblock

Molimo vas da nas podržite tako što ćete onemogućiti blokadu oglasa