BjelovarVijesti

Počinje obnova najvećeg vrtića u Bjelovaru

Najveći dječji vrtić u Gradu Bjelovaru, onaj na Matoševu trgu kreće u energetsku obnovu.

Inače, zgrada ovog dječjeg vrtića je najveća zgrada u kojem je smješten neki vrtić u Gradu Bjelovaru i samim time je i najveći potrošač energenata.

Nakon odobrenih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj te potpisanoga ugovora, počinju radovi na energetskoj obnovi. Projekt je ukupne vrijednosti oko 3 milijuna i 150 tisuća kuna. Od tog iznosa oko milijun i pol kuna financirat će Fond za energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša, a dodatnih milijun kuna Grad će dobiti jer je prijavio svoj dio sufinaciranja  Fondu za sufinanciranje europskih projekata tako da će od ukupnog iznosa projekta Grad ova obnova koštati oko 700 tisuća kuna rekao je gradonačelnik Hrebak na tiskovnoj konferenciji:

Gradonačelnik Hrebak izrazio je zadovoljstvo na slozi i suradnji koju pokazuju bjelovarske tvrtke jer će obnovu vrtića na Matoševu trgu zajedno raditi 3 bjelovarske tvrtke Demaring, Vidik i MAS-montaža, a budući da je dosta projekata još pred realizacijom, točnije novi set energetskih obnova kojima se diže razina kvaliteta standarda u obrazovanju prilika je to za novu suradnju bjelovarskih tvrtki. Velik broj realiziranih projekata i povučenih sredstava iz Fondova dovela je do toga da je Bjelovar skočio na listi gradova po povlačenju sredstava iz EU fondova:

Oznake
Prikaži više

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Sadržaj je zaštićen autorskim pravima!
Close

Otkriven je adblock

Molimo vas da nas podržite tako što ćete onemogućiti blokadu oglasa