BjelovarVijesti

Potvrđeno Ugovorom – Bjelovar uskoro bliži Zagrebu

Nakon što je u ožujku potpisan Sporazum o suradnji i aktivnostima u realizaciji izvanrednog održavanja cesta na području Grada Bjelovara, koji su tada potpisali gradonačelnik Dario Hrebak i predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić, stvoreni su uvjeti za početak radova na dogovorenoj dionici od Gudovca do Farkaševca, koja bi omogućila prometovanje već izgrađenom dionicom brze ceste od Farkaševca do Zagreba.

U skladu s tim, predstavnici Hrvatskih cesta i izvođača radova – Strabag d.o.o. i Ceste d.d. Bjelovar, potpisali su Ugovor o izvođenju radova na DC 544. Uime Hrvatskih cesta, a umjesto predsjednika Uprave Josipa Škorića, Ugovor je potpisao Nenad Čer, a uime izvođača radova Milivoj Palinić i Walter Renner, prokuristi tvrtke Strabag d.o.o.

Ugovor je potpisan za radove na području Grada Bjelovara u duljini od 5,6 kilometara, no radovi će ići i na ostatku ceste koji nije na bjelovarskom području. Rok za izvođenje radova je tri mjeseca, a vrijedni su 13.369.667,20 kuna. Ugovor obuhvaća zahvate na postojećoj cesti, koja će biti proširena. U dijelu naselja već su započeti radovi u suradnji s Gradom Bjelovarom koji je zadužen za pješačke staze i odvodnju.

Ukupna vrijednost radova na cijeloj dionici je oko 24 milijuna kuna. Grad Bjelovar uložit će oko 5 milijuna kuna. Prilikom potpisivanja ugovora bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak je kazao:

Nakon završetka radova i puštanja u promet izgrađene dionice brze ceste od Farkaševca prema Zagrebu, Bjelovarčanima će se putovanje do glavnoga grada skratiti za 15-ak minuta. Preostaje još oko 17 kilometara brze ceste do Bjelovara za koju, prema riječima gradonačelnika Hrebaka, Grad Bjelovar učinit će sve te će se ponovno organizirati sastanak s ljudima iz Hrvatskih cesta kako bi vidjeli mogućnost ubrzavanja procesa izgradnje ostatka brze ceste do Bjelovara.

Oznake
Prikaži više

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Sadržaj je zaštićen autorskim pravima!
Close

Otkriven je adblock

Molimo vas da nas podržite tako što ćete onemogućiti blokadu oglasa