Crna kronikaVijesti

Rezultati akcije u prometu PU bjelovarsko-bilogorske

Policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske su u petak 30. ožujka proveli  preventivno represivne aktivnosti u prometu te su pritom kontrolirali 152 vozila te evidentirali 49 prometnih prekršaja. I dalje po brojnosti prednjače najteži i najčešći prometni prekršaji, od kojih je evidentirano 13 prekršaja prekoračenje dozvoljene brzine kretanja, dva vozača upravljalo je vozilom pod utjecajem alkohola, a 11 sudionika u prometu nije koristilo sigurnosni  pojas. Dva vozača upravljalo je tehnički neispravnim vozilom, jedan je nepropisno pretjecao, trojica su nepropisno koristila mobilni telefon za vrijeme vožnje a u manjem broju sankcionirani su i drugi prometni prekršaji.

Najveća izmjerena koncentracija alkohola u izdahu od 1,40 g/kg izmjerena je kod 54-godišnjeg vozača na području Drljanovca.

Policijski službenici nastavljaju sa pojačanim aktivnostima nadzora prometa u travnju 2018. godine. Promet će se nadzirati uglavnom u dane vikenda s naglaskom na teže prometne prekršaje (tzv. “četiri ubojice“ u prometu), brzine, alkohol, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje, no i druge prometne prekršaje. Pritom će se u ove aktivnosti uključiti maksimalan broj policijskih službenika kao i raspoloživa tehnika (alkoteste, uređaje za nadzor brzine, testere za droge i dr.).

Pozivamo sve sudionike u prometu na oprez, odgovorno ponašanje u prometu te poštivanje prometnih propisa.

Izvor: PU bjelovarsko-bilogorska

Oznake
Prikaži više

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Sadržaj je zaštićen autorskim pravima!
Close

Otkriven je adblock

Molimo vas da nas podržite tako što ćete onemogućiti blokadu oglasa