RovišćeVijesti

Stigla nova donacija opreme vatrogascima u Rovišće od prijatelja iz Francuske

Delegacija iz Francuske „Groupe de Secours catastrophe Français“, na čelu s predsjednikom Thierry Veluom četvrti put posjetila je Općinu Rovišće.

Naime, Dobrovoljno vatrogasno društvo Rovišće u suradnji s međunarodnom nevladinom organizacijom francuskih vatrogasaca koji pomažu u prirodnim katastrofama diljem svijeta, potpisalo je zajedno s općinom Rovišće krajem siječnja sporazum o suradnji, a vrijedna vatrogasna oprema je u Rovišće stigla i ovoga puta.

– Ovoga puta donijeli smo jedan manji dio opreme za koji smo smatrali da je prijeko potreban. Veći dio opreme mislimo donijeti u listopadu, ova oprema je privremeno riješenje za koje smo smatrali da je preko potrebna za rovišćke vatrogasce. U listopadu planiramo donijeti kompletnu zaštitnu opremu za vatrogasce ali sa obzirom da smo sada namirili vatrogasce DVD-a Rovišće oprema će biti prvenstveno za druga društva. Oprema će doći u velikim količinama, a distribuirat će je vatrogasci iz Rovišća. U završnoj fazi je nabava i kamiona koji je potpuno opremljen, ako to ne uspijemo do listopada u planu nam je to obaviti do kraja godine – kazao je Thierry Velu.

Danas je i ispred Vatrogasnog doma u Rovišću svečano otkrivena ploča s natpisom G.S.C.F.  Ploča je  postavljena na vatrogasnom domu DVD-a Rovišće kao znak partnerstva s ovom humanitarnom organizacijom.

Inače Francuski vatrogasci ovoga puta Općinu Rovišće posjetili su za vrijeme svog godišnjeg odmora. Svojim gostima članovi DVD-a Rovišće isplanirali su obilazak Pakraca, Omanovca, Barutane i Plitvičkih jezera nakon čega francuski vatrogasci putuju na Brač.

 

Autor: V.R

Oznake
Prikaži više

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Sadržaj je zaštićen autorskim pravima!
Close

Otkriven je adblock

Molimo vas da nas podržite tako što ćete onemogućiti blokadu oglasa