IvanskaVijesti

SVEČANA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE IVANSKA POVODOM DANA OPĆINE – NASTAVLJA SE DOBRA SURADNJA ŽUPANIJE I OPĆINE

Održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Ivanska povodom Dana općine. Predsjednik Općinskog vijeća  Marin Samardžija predstavio je rad općinskog vijeća u proteklih godinu dana:

– Izrazito sam zadovoljan radom Općinskog vijeća u proteklih godinu dana. Riješili smo dio problematike za bolji život naših mještana mada se svaki dan  javlja neka nova. Zahvaljujem svim vijećnicima na radu – kazao je Samardžija.

O rezultatima rada Općine u proteklom razdoblju govorio je načelnik Željko Mavrin. Na početku je svojim sumještanima čestitao Dan općine:

– Godina je prohujala. Iza nas su brojni projeki koje smo realizirali. Ulagali smo prema svojim mogućnostima, posebno se radilo na cestogradnji  gdje nam je puno pomogla i BBŽ. Ulagali smo i u općinske objekte, prije svega u mjesne domove, radilo se i na obnovi župne crkve u Ivanskoj. Društveni život bio je na zavidnom nivou zahvaljujući našim udrugama. Održan je i čitav niz manifestacija tijekom cijele godine. Zahvaljujem se na suradnji BBŽ, osobito županu Damiru Bajsu, prijateljskim općinama, partnerima i državnim institucijama – zaključio je Mavrin.

Sijednici je nazočio i župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs:

– Moramo se potruditi napraviti iskorak da Ivanska dobije sve što je potrebno za kvalitetan život njezinih mještana. Županija je puno investirala u cetogradnju na području Ivanske, ove godine još je u planu asfaltirati dio ceste tj. potez prema Samarici. Obnovljena je i ambulanta u Ivanskoj, Žuanija i općina su partneri i u programu „Zaželi“ gdje je zaposleno deset žena koje brinu o 50 starijih i nemoćnih osoba. Pred nama je kompletna obnova OŠ u Ivanskoj i sportske dvorane. Za obnovu smo dobili odobrenje, čeka se ugovor. Od ukupne visine troškova 40% sredstava uložit će BBŽ. Radovi bi trebali početi početkom iduće godine. Radimo još na nizu projekata na području općine – zaključio je župan Bajs i čestitao mještanima Dan općine.

Prema odluci Općinskog vijeća Općine Ivanska  na svečanoj sjednici dodjeljene su jednokratne  nagrade redovnim i izvanrednim  studentima, 51 student dobio je 1.000,00 kuna.

Javna priznanja Općinskog vijeća Općine Ivanska na svečanoj sijednici dobili su RK Ivanska, Dragan Takač, Marko Capan, Marieta Magdić, Filip Ozobić i KUD Sloga Đurđic.

Autor: V.R.

 

 

Oznake
Prikaži više

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Sadržaj je zaštićen autorskim pravima!
Close

Otkriven je adblock

Molimo vas da nas podržite tako što ćete onemogućiti blokadu oglasa