BjelovarVijesti

U 5. osnovnoj školi Bjelovar s radom počela grupa za predškolsku djecu pod nazivom AT vrtić

U 5. osnovnoj školi Bjelovar s radom je počela grupa za predškolsku djecu pod nazivom AT vrtić. Ovaj projekt je namijenjen djeci s posebnim potrebama koja su do sada putovala na vježbe u gradove koji su udaljeni i 100 km od Bjelovara. Vrtić trenutno pohađa  šestero mališana pet dana u tjednu u trajanju tri sata na dan. Na ovaj problem sa kojim su se roditelji susretali  gradonačelnika Hrebaka upoznali su na samom početku njegovog mandata:

Grad Bjelovar će sufinancirati plaće i putne troškove djelatnika vrtića koji će biti zaposleni na pola radnog vremena u trosatnom programu. Do kraja godine tako će se izdvojiti oko 40 tisuća kuna, a u 2019.j je u proračunu predviđeno 136 tisuća kuna za tu namjenu. Roditeljska participacija je 100 kuna na mjesec. Za djecu će biti zaduženi stručnjaci na edukacijsko-rehabilitacijskom polju te pomoćni djelatnik za skrb i njegu, uz potporu cjelokupnog stručnog edukacijsko-rehabilitacijskog tima škole. Ravnateljica 5.OŠ Bjelovar Jasmina Vuković o ovom programu je rekla:

Uz Grad Bjelovar u ovaj program se uključila i Općina Veliko Trojstvo koja sufinancira  vrtić  za jedno dijete sa svog područja. Načelnik općine Veliko Trojstvo Ivan Kovačić:

Oznake
Prikaži više

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Sadržaj je zaštićen autorskim pravima!
Close

Otkriven je adblock

Molimo vas da nas podržite tako što ćete onemogućiti blokadu oglasa