Bjelovarsko-bilogorskaVijesti

U OŠ Garešnica održana početna konferencija europskog projekta energetske obnove škole

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji trenutno su u provedbi ili su ugovoreni projekti u vrijednosti 400 milijuna kuna, od toga 130 milijuna kuna vezano je uz školstvo. Jedan od najvažnijih projekata provodi se na području grada Garešnice. Riječ je o energetskoj obnovi Osnovne škole Garešnica i školsko-sportske dvorane ukupne vrijednosti 10.974.919,49 kuna, od čega 40% sufinancira Bjelovarsko-bilogorska županija, a preostalih 60 % Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Posao izvođenja radova dobila je zajednica ponuditelja H-GRAD d.o.o. Zagreb i ROJE GRADNJA d.o.o. Vukovar.

Prošloga petka u školi je održana početna konferencija projekta na kojoj je istaknuto kako će završetkom radova, od temelja do krova, biti obnovljena škola, a učenici njih petstotinjak i njihovi učitelji i nastavnici zbog kojih se cijeli projekt i radi imat će bolji standard i uvjete školovanja i rada u toj obrazovnoj ustanovi u gradu Garešnici.

Realizacijom projekta u bitnom će se smanjiti i režijski troškovi i troškovi održavanja školske zgrade, pa će samim tim ostati više sredstava za ulaganje u opremanje škole i dogradnju nadstandarda za učenike, učitelje i nastavnike.

„OŠ Garešnica je po svojoj veličini, a i po broju učenika i djelatnika jedna od najvećih škola u našoj županiji. U sastavu škole nalazi se sedam područnih škola i glazbeni odjel.  3.9.počeli su radovi na našoj školi. Radovi traju, radi se u potkrovlju. Ova školska godina za sve nas bit će vrlo izazovna. Naime, u školi je uvijek glasno i veselo, a ove godine uz dječje glasove čut će se i radni strojevi. Zahvaljujem se županu Bajsu na svesrdnoj pomoći tijekom provedbe ovog projekta i drugih projekata koji nam tek slijede“ rekao je na početnoj konferenciji ravnatelj škole Slaven Marenić.

„Kada govorimo o europskim projektima ja ću se prisjetiti da je prije pet godina Županija bila zadnja u Hrvatskoj po povlačenju europskih sredstava. Tada smo imali samo jedan projekt. Ovog trenutka imamo preko 70 projekata koji su u tijeku, ugovoreni i u raznim elementima izvođenja ukupne vrijednosti preko 400 milijuna kuna. Očekujemo da će to biti značajno ulaganje u kvalitetu ukupnosti našeg školstva, zdravstva, socijale. Jedna od najvećih pojedinačnih investicija u županiji pa i šire je kompletna energetska obnova OŠ u Garešnici. Riječ je o jednoj od najstarijih škola u županiji i školi u kojoj je prošlo nebrojeno generacija mladih. Mislim da je vrijeme da dobije novo ruho. U školama koje su nam renovirane odobrili smo dio sredstava koji nije predviđen troškovima, dogovorit ćemo s izvođačem da se riješe stvari koje nisu bile predviđene projektom. Osim toga, u županijskom proračunu predviđena su sredstva za namještaj. Ono što je adekvatno ćemo ostaviti, ono što nije u cijelosti ćemo promijeniti“, zaključio je župan Damir Bajs.

Oznake
Prikaži više

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Sadržaj je zaštićen autorskim pravima!
Close

Otkriven je adblock

Molimo vas da nas podržite tako što ćete onemogućiti blokadu oglasa