Bjelovarsko-bilogorskaVijesti

Uručeni certifikati o završenoj edukaciji “Kako postati društveni poduzetnik”

Certifikate je uručila dekanica Visoke poslovne škole PAR Gordana Nikolić uz prisustvo župana Damira Bajsa

Dodijeljeni su  certifikati o završenoj edukaciji “Kako  postati društveni poduzetnik”.  Riječ je o programu koji je  Bjelovarsko-bilogorska županija provela u suradnji sa Studentskim poduzetničkim inkubatorom Sveučilišta u Zagrebu. Projekt je financiran sa 450 tisuća kuna u okviru Europskog socijalnog fonda, odnosno Operativnog programa – Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Ovaj projekt je dokaz i nastavak suradnje županije Bjelovarsko-bilogorske i Visoke  poslovne  škole  PAR   iz  Rijeke  kazao je župan Bajs:

– Kako postati društveni poduzetnik je aktualna tema, tema koja je ovog trenutka dio europske svakodnevnic, a nešto novo u Hrvatskoj. Moramo više raditi da bi stigli druge ali ono što je ključno je interes. 47 polaznika pokazuje značajan interes da bi bili dio ukupnosti nečega što bi moralo biti jedna budućnost kako Bjelovarsko-bilogorske županije tako i Hrvatske u jednom dijelu gospodarstva – kazao je župan Bajs.

Edukacija je bila namijenjena nezaposlenim osobama, a prednost su imali branitelji i članovi obitelji poginulih branitelja i stradalnika Domovinskog rata, mladi do 25 godina, osobe s invaliditetom te pripadnici romske nacionalne manjine. Program je za polaznike bio potpuno besplatan, a uz to su tri najbolja polaznika uz sve plaćene troškove sudjelovala i na međunarodnoj konferenciji u Šibeniku.

Inače, program je trajao 12 tjedana plus 4 tjedna mentorskog rada, odnosno ukupno 120 sati  nastave.  Polaznici  su  pohađali  16  kolegija  čije  su  gradivo  predavali  profesori  s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, te 8 stručnih kolegija koje su držali predavači iz ostalih nadležnih državnih institucija. Uspješnim završetkom programa polaznici su dobili certifikat o završenoj edukaciji od strane Visoke poslovne škole PAR, što se upisuje i u e-radnu knjižicu.

 

Oznake
Prikaži više

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Sadržaj je zaštićen autorskim pravima!
Close

Otkriven je adblock

Molimo vas da nas podržite tako što ćete onemogućiti blokadu oglasa