Bjelovarsko-bilogorskaVijesti

Uskoro kreće obnova škole i sportske dvorane u Rovišću

Župan Damir Bajs sa direktorom Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravkom Ponošom posjetio u Osnovnu školu Rovišće

U radnom posjetu Bjelovarsko-bilogorskoj županiji boravio je direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš, točnije u Osnovnoj školi Rovišće pred kojom je temeljita obnova, kako školske zgrade tako i školsko-sportske dvorane, ali i zgrada Područne škole u Kraljevcu.

Riječ je o projektima ukupne vrijednosti od 16 milijuna kuna, točnije 15,2 milijuna kuna vrijedan je projekt obnove Osnovne škole Rovišće i tamošnje školsko-sportske dvorane, te 830 tisuća kuna projekt obnove Područne škole u Kraljevcu.

Za navedene projekte direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost uručio je ugovore vrijedne 7,8 milijuna kuna koji su osigurani iz europskih sredstava, dok je ostatak investicije na sebe preuzela Bjelovarsko-bilogorska županija, dakle 8 milijuna kuna, direktor Fonda Ponoš tom prilikom je kazao:

Pred školom Rovišće i školsko-sportskom dvoranom kompletna obnova, koja između ostalog podrazumijeva obnovu krovišta, podova, zamjenu stolarije, ugradnju novog sustava grijanja, ugradnju nove rasvjete i niz drugih radova koji će u konačnici pridonijeti velikim uštedama na energiji.

Dobrom suradnjom sa županijom zadovoljan je i načelnik Općine Rovišće Slavko Prišćan koji se zahvalio županu Bajsu na dobroj suradnji koja ide u smjeru boljeg života svih stanovnika Općine Rovišće:

Bjelovarsko-bilogorska županija trenutno u građevinskim radovima obnove svojih 11 školskih zgrada vrijednih 27 milijuna kuna, a vezanih uz prošli natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost među kojima su i radovi od 1,2 milijuna kuna vrijedni na Područnoj školi u Predavcu na području Općine Rovišće. Župan Damir Bajs je o ulaganjima u školstvo rekao:

Na novom natječaju Fonda naša Bjelovarsko-bilogorska županija druga je po prijavama u Hrvatskoj na natječaj vezan uz obnovu zgrada u javnom sektoru na koji je prijavljeno čak 39 projekata. Za gotovo sve prijavljene projekte već su stigle Odluke o financiranju, a ovih dana stižu i prvi ugovori o sufinanciranju projekata.

Samim time u našoj županiji započeo je veliki građevinski ciklus vezan uz obnovu, ali i gradnju novih zgrada u zdravstvu i školstvu, investiciji ciklus vrijedan preko 300 milijuna kuna. On donosi novi standard u zdravstvu i školstvu, standard 21. stoljeća za naše građane, ali i za sve zaposlenike u obrazovnom sustavu, kao i zdravstvenom.

 

 

Oznake
Prikaži više

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Sadržaj je zaštićen autorskim pravima!
Close

Otkriven je adblock

Molimo vas da nas podržite tako što ćete onemogućiti blokadu oglasa