ČazmaVijesti

Vatrogasci iz Miklouša održali redovnu godišnju skupštinu

Redovnu izvještajnu godišnju skupštinu održalo je Dobrovoljno vatrogasno društvo Mikoluš. Inače, DVD Miklouš broji 35 članova koji su prošle godine bili iznimno aktivni oko uređenja prostorija društva, a i u ovoj godini planiraju nastaviti radove oko uređenja vatrogasne prostorije i spremišta. Posebno se radi s najmlađima s kojima se aktivnije počelo raditi od pretprošle godine, a rad je urodio zapaženim rezulatima na natjecanjima mladeži. Posebno iz DVD-a Miklouš pohvaljuju suradnju s Gradom Čazma  i Vatrogasnom zajednicom grada Čazme.

Grad sve više sredstava izdvaja za rad vatrogasnih društava, što direktno, što putem Vatrogasne zajednice, rekao je gradonačelnik Čazme Dinko Pirak koji je podržao rad i ovog društva te se odazvao pozivu i prisustvovao skupštini.

– Grad je značajna sredstva izdvojio i indirektno legalizirajući domove. Napravili smo projektnu dokumentaciju za obnovu svih domova koju ćemo kandidirati na natječaje EU fondova koji će biti raspisani ovih dana, pa ćemo krenuti u obnovu redom kako smo dogovorili s Vatrogasnom zajednicom. Što neće ići putem fondova, obnovit ćemo vlastitim snagama jer i proračun se popravlja i čeka nas puno posla – rekao je Pirak.

Pohvalio je gradonačelnik Pirak još jednom rad vatrogasnih društava jer po njegovim riječima tamo gdje su vatrogasci aktivni, aktivan je i društveni život tih naselja.

– Apeliram na mjesta gdje su vatrogasna društva stala s radom da se ponovno aktiviraju, jer imamo i nekretnine, seoske domove koji bi radom vatrogasaca ponovno oživjeli. Samo vatrogastvo je humanitarno samo po sebi i pomaže ljudima, a dobro je i da se mladi  pronađu u vatrogastvu jer i naša Vatrogasna zajednica daje značajni naglasak na rad s mladima – zaključio je gradonačelnik Pirak.

 

Autor: V.R.

Oznake
Prikaži više

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Sadržaj je zaštićen autorskim pravima!
Close

Otkriven je adblock

Molimo vas da nas podržite tako što ćete onemogućiti blokadu oglasa