Vijesti

Vikend počeo prometnom nesrećom u Predavcu. Ovog i sve vikende do kraja godine PU bjelovarsko-bilogorska najavljuje akcije u prometu

Povećanje broja prometnih nesreća vidljivo je na području cijele Hrvatske, a posebno povećanje broja prometnih nesreća sa smrtno stradalim sudionicima u prometu i ozlijeđenim osobama. Vikend na području PU bjelovarsko-bilogorske počeo je prometnom nesrećom u Predavcu.

U cilju smanjenja broja prometnih nesreća i pozitivnog utjecaja na stanje sigurnosti u cestovnom prometu provodit će se navedene pojačane aktivnosti i na području PU bjelovarsko-bilogorske, pa tako PU bjelovarsko-bilogorska obavještava sve sudionike u cestovnom prometu da će njezini policijski službenici tijekom noći 13./14. listopada 2018. godine (subota/nedjelju) provoditi pojačani nadzor poštivanja prometnih propisa od strane svih sudionika u prometu, u prvom redu ciljano na alkoholiziranost vozača i vožnju pod utjecajem droga i lijekova i druge teže prekršaje, a koje aktivnosti se provode u okviru pojačanih mjera koje će se provoditi tijekom svakog vikenda do kraja godine zbog negativnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu na području Republike Hrvatske.

Do sada je na prometnicama naše županije tijekom ove godine poginulo 5 osoba što je manje u odnosu na prošlu godinu u kojoj je bilo 11 poginulih tijekom cijele godine. Najveće povećanje je vidljivo u broju prometnih nesreća sa ozlijeđenim osobama (teže i lakše ozlijeđeni), te u cilju smanjenja broja prometnih nesreća i pozitivnog utjecaja na stanje sigurnosti u cestovnom prometu provodit će se navedene pojačane aktivnosti i na području PU bjelovarsko-bilogorske.

Najavljene akcije će naročito biti usmjeren na sankcioniranje vožnje vozača pod utjecajem alkohola, lijekova i droga, ali će se tijekom vikenda sankcionirati i drugi prekršaji kao što su prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa, upravljanje bez položenog vozačkog ispita, upravljanje za vrijeme zabrane upravljanja kategorijama vozila, upravljanje neregistriranim i tehnički nepregledanim vozilima kao i na suzbijanje prekršaja koji su najčešći uzročnici prometnih nesreća.

 

 

Oznake
Prikaži više

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Sadržaj je zaštićen autorskim pravima!
Close

Otkriven je adblock

Molimo vas da nas podržite tako što ćete onemogućiti blokadu oglasa