ČazmaVijesti

Zašto BBŽ koči Grad Čazmu? – pita se gradonačelnik Dinko Pirak i najavljuje tužbu protiv Županije

foto/ Davor Kirin

Gradonačelnik grada Čazme Dinko Pirak na 6.sjednici gradskog vijeća Grada Čazme najavio je tužbu grada Čazme protiv Bjelovarsko-bilogorske županije. Naime, gradski vijećnici su na svojoj 5. sjednici usvojili odluku o planu gospodarenjem otpadom. Odluku je trebalo usvojiti što prije što je i učinjeno, a razlog žurbi je bilo raspisivanje natječaja Fonda za zaštitu okoliša kojim će jedinicama lokalne samouprave i njihovim komunalnim poduzećima biti na raspolaganju sredstva za nabavku opreme.

– Mislim da imamo kvalitetan dokument koji je u skladu sa državnim planom gospodarenja otpada kojeg su radili vrhunski izrađivači – naglašava Pirak i dodaje: – Grad je  sklopio ugovor sa tvrtkom koju su osnovali bivši  djelatnici Ministarstva zaštite okoliša koji su i pisali ove zakone.  Odluka je drugi dan nakon njenog izglasavanja na Gradskom vijeću poslana u BBŽ, odjelu koji je nadležan po toj temi i koji treba dati mišljenje da li je ta odluka u skladu sa zakonom ili nije. Grad do danas nije dobio nikakav odgovor – kazao je Pirak i najavio tužbu:

– Grad Čazma je angažirao pravnu zaštitu, angažirao je odvjetnika s obzirom na ovu situaciju jer ovih dana raspisuje se natječaj za nabavku opreme. Preduvjet da se komunalno poduzeće na njega može javiti ili jedinica lokalne samouprave je plan gospodarenja otpadom, a mi taj plan nemamo. Zašto ga nemamo? Zato jer netko to koči. I tužit ćemo kao Grad vlastitu županiju ako taj natječaj propustimo za naknadu štete. Mi smo predvidjeli nabavku za građane dodatne kante, dodatne kamione, radi se o milijunskim iznosima. Država daje novce jer mora ispuniti norme prema Europi, jer će država plaćati kazne, a mi imamo bojkot. Zatražili smo putem odvjetnika inspekcijski nadzor nad odgovornima koji nam to koče i prijavili smo odgovorne za zlouporabu položaja jer ovo stvarno i je tako i mislim da bi se trebali pozabaviti i sa drugim temama na isti način – zaključuje Pirak.

 

Autor: V.R

Oznake
Prikaži više

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Sadržaj je zaštićen autorskim pravima!
Close

Otkriven je adblock

Molimo vas da nas podržite tako što ćete onemogućiti blokadu oglasa