Bjelovarsko-bilogorskaVijesti

Zoran Kosanović i Branko Sejka pobjednici 17. natjecanja u oranju BBŽ

U kategoriji plugovi ravnjaci natjecalo se 12 natjecatelja, plugovima premetnjacima 4 natjecatelja i u oranju konjima 3 natjecatelja.

Ove godine je Općina Štefanje bila domaćin 17. Županijskog natjecanja orača Bjelovarsko-bilogorske županije i 9. Natjecanje u oranju konjima.

Bjelovarsko-bilogorska županija kroz godine natjecanja glavni je organizator i pokrovitelj natjecanja orača uz pomoć Savjetodavne službe i Županijske udruge za organizaciju natjecanja orača. Natjecanje je otvorio bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs, kao čelni čovjek županije koja je ujedno i začetnik ovakvog natjecanja u Republici Hrvatskoj:

U kategoriji plugovi ravnjaci natjecalo se 12 natjecatelja, plugovima premetnjacima 4 natjecatelja i u oranju konjima 3 natjecatelja. Svi natjecatelji pokazali su spretnost i visoku razinu znanja u oranju, a kako bi se odabrali najbolji među njima ocjenjivali su ih certificirani suci prema određenim kriterijima, odnosno ocjenjivala se dubina oranja, pravac, čistoća brazde, naor, razor i nalijeganje brazde. Tako je titulu najboljeg orača u kategoriji  plugovi premetnjaci osvojio Zoran Kosanović,  drugi je Valentino Rusan, dok je treće mjesto zauzeo Marijan Pranjić. U kategoriji plugovi ravnjaci pobjednik je Branko Sejka, drugi je Mario Matošević, a treći Ivan Starčević. U natjecanju u oranju sa konjima pobjedio je Dražen Cindrić, drugi je Ivan Despetović a treći je Ivan Ivanuš.

 

Oznake
Prikaži više

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Sadržaj je zaštićen autorskim pravima!
Close

Otkriven je adblock

Molimo vas da nas podržite tako što ćete onemogućiti blokadu oglasa