Bjelovarsko-bilogorskaVijesti

ŽUPAN BAJS O PROJEKTU GRADNJE BRZE CESTE ZAGREB-BJELOVAR

U gradu Bjelovaru boravio je pomoćnik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Alen Gospočić te predstavnici Hrvatskih cesta, a vezano uz potpis ugovora o izvođenju radova na obnovi državne ceste Farkaševac – Gudovac.

Župan Bajs tijekom posjeta pomoćnika ministra govorio je o strateškom projektu za Bjelovarsko-bilogorsku županiju – nastavku izgradnje brze ceste prema Bjelovaru, a potom i Virovitici.

„Kada govorimo o potrebama ovog kraja, prometnoj povezanosti, ja ću se prisjetiti da je ministar prometa Oleg Butković prošle godine najavio da će do kraja 2018. godine biti raspisan natječaj za građenje od Farkaševca do Bjelovara. Bojim se da to obećanje neće biti izvršeno. Preostalo je ministru još nešto vremena. Naime, Bjelovarsko-bilogorska županija jedna je od tek dvije županije koja nema prometnu povezanost autoputom ili brzom cestom. Meni je drago da se gradi u Hrvatskoj, da se otvaraju veliki projekti i da je ministar danas negdje gdje potpisuje veće ugovore. Danas ovdje potpisujemo jedan ugovor koji je vezan uz državnu cestu. Takvih ugovora u Hrvatskoj ima puno, a nažalost mi smatramo da je to veliki događaj. Istaknuo bih da bez brze ceste niti ova županija niti susjedna neće moći gledati u budućnost. Očekujemo da ministrovo obećanje Hrvatske ceste provedu, ne 2019. nego , kao što je rekao prošle godine, do kraja 2018. Ovoj županiji i ovom gradu treba brza cesta sada i odmah, a ne 2024.“, zaključio je župan Bajs.

Oznake
Prikaži više

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Sadržaj je zaštićen autorskim pravima!
Close

Otkriven je adblock

Molimo vas da nas podržite tako što ćete onemogućiti blokadu oglasa