Bjelovarsko-bilogorskaVijesti

Župan Damir Bajs održao sastanak s ministricom kulture Ninom Obuljen Koržinek

 U radnom posjetu Bjelovarsko-bilogorskoj županiji boravila je  ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek sa suradnicima.

Nakon radnog sastanka ministrice Nine Obuljen Koržinek sa županom Bjelovarsko-bilogorske županije Damirom Bajsom sa suradnicima i predstavnicima kulturnih udruga i institucija s područja Bjelovarsko-bilogorske županije župan Bajs je istaknuo:

– Zahvaljujem ministrici što je obišla cijelu županiju što je  pogledala sve projekte koje ministarstvo financira i što je našla vremena naći se sa mnom. Istaknuo bih kakada govorimo o tome Županija i njene kulturne ustanove dobile su dio sredstava na natječajima oko 7 milijuna kuna, ali isto tako istaknuo sam priliku pa sam naznačio kada govorimo o potporama koje idu prema KUD-ovima i nematerijalnim oblicima kulture one su ispod očekivanja. To je 27 tisuća kuna za županijsku zajednicu i 130.000 kuna za ukupnost županije. Htjeli bismo pojačano financiranje ne samo nematerijalne kulture, nego i dovršetak projekata koji čekaju brzu reakciju poput dvorca Dioš, jer ako brzo ne reagiramo može se desiti da iduće godine nećemo moći govoriti  o tom dijelu kulture koji je sada ugrožen – kazao je župan Bajs.

Ministrica Obuljan Koržinek istaknula je kako je obilaskom županije imala priliku vidjeti kako se realiziraju projekti koje Ministarstvo financira, te procijeniti što su prioriteti za sljedeće razdoblje:

– Naravno očekivanja su uvijek velika. Mi smo ove godine u BBŽ uložili nešto manje od 9 milijuna kuna što uključuje i financiranje Državnog arhiva, naše najveće ustanove. U svim područjima upoznali smo se s prioritetima i vidimo da ovdje postoji jedan vrlo živi kulturni život, posebno u dijelu kulturnog amaterizma i participacije u kulturnom životu i tu ćemo se truditi kroz različite natječaje, kako one za proizvodnju tako i one za sudjelovanje u kulturi dati veći doprinos u financiranju bjelovarsko-bilogorskoj županiji – kazala je ministrica Obuljen Koržinek.

Autor: V.R.

Oznake
Prikaži više

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Sadržaj je zaštićen autorskim pravima!
Close

Otkriven je adblock

Molimo vas da nas podržite tako što ćete onemogućiti blokadu oglasa