Bjelovarsko-bilogorskaVijesti

Župan Damir Bajs primio članove Kettlebell kluba Čazma

Čazmanski Kettlebell klub osnovan je u lipnju 2014.godine. Od tada pa do danas ima pedesetak članova od kojih je tridesetak konstantnih i aktivnih na natjecanjima.  Klub je sudjelovao na velikom broju natjecanja u Hrvatskoj i inozemstvu, na kojima je osvojio brojne medalje i ekipne nagrade.  Također, sve je veći broj sudionika  na natjecanju koje klub organizira u Čazmi. Tako su se ove godine za nagrade borili i natjecatelji iz SAD-a. Njihov  član Kettlebell kluba Čazma Davor Jurinjak ostvario je izniman rezultat osvojivši prvo mjesto na Europskom prvenstvu u dizanju girja održanom u mađarskom gradu Kecskemetu sredinom prošlog mjeseca o svom uspjehu je rekao :

I ostali članovi kluba postigli su zapažene rezultate na navedenom natjecanju, Tomislav Dianić zauzeo je 5.mjesto, dok je Anita Hinović natjecanje završila na 12.poziciji. Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima primio je članove Kettlebell kluba i čestitao im na uspjehu te pritom rekao:

Vrata kluba otvorena su svima, što se vidi po stalnom upisu novih članova. Osim natjecanja i bavljenja ovim sportom, klub sudjeluje na društvenim projektima, te aktivno djeluje na promociji i razvoju društva i zajednice rekao je predsjednik i trener u Kettlebell klubu Čazma Boris Baborski.

– Prije svega se zahvaljujem gospodinu županu što nas je primio, vašim suradnicima. Postojimo 4 godine, od lipnja 2014. Sve je počivalo na rekreativnim temeljima. Četiri godine kasnije europski prvak je tu, europsko 5.mjesto, europsko 12.mjesto. Imali smo ekipno na Prvenstvu Hrvatske 2.mjesto, na kupu Hrvatske 2.mjesto. Imamo tridesetak aktivnih članova koji se bave ovim sportom i ne planiramo tu stati nego nastavljamo dalje, nastavljamo sa širenjem članova i stručnog kadra, školujemo trenere. Za sada je napredak prilično brz – zaključio je predsjednik i trener u Kettlebell klubu Čazma Boris Baborski.

Autor: V.R

 

Oznake
Prikaži više

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Sadržaj je zaštićen autorskim pravima!
Close

Otkriven je adblock

Molimo vas da nas podržite tako što ćete onemogućiti blokadu oglasa