Ivanić GradVijesti

14. BUČIJADA U IVANIĆ GRADU

Pravo vrijeme za posjet Ivanić-Gradu je treći vikend u listopadu /19.-21. 10. 2018./ kada se održava već četrnaestu godinu za redom najposjećenija turističko-gospodarska i gastronomska manifestacija Bučijada. Okosnica manifestacije je prodajni sajam buča, bučinog ulja, proizvoda od buča i ostalih eko-etno proizvoda na kojem izlaže preko 200 izlagača.

Za vrijeme trajanja manifestacije gradski park postaje mjesto inspiracije za umjetnike i kreativce koji na temu buče, bundeve postavljaju svoje instalacije i skulpture.

Održava se i Škrlet corner “ŠkrCo” i prezentacija autohtone sorte vina škrlet udruge Škrlet.

Za posjetitelje, od najmlađih do najstarijih, organizirani su zabavni sadržaji: vožnja tradicijskom i Buča kočijom, Bučko vlakićem, igraonice i radionice za najmlađe, kazališne predstave, izložbe, koncerti, promocije, etno program te bogata gastro ponuda jela od buča u restoranima i gastro šatoru, te ponuda piva od buče. Iz Zagreba vozi turističko-izletnički vlak „Bučko express”.

Iz bogatog programa izdvajamo:

Otvorenje Parka skulptura i instalacija „Buča kao inspiracija“ predviđen je za petak, 19. listopada u gradskom parku u centru. Nakon toga na trgu V. Nazora je otvorenje Škrlet cornera „ŠkrCo“, a poslije koncert Najboljih hrvatskih tamburaša. U subotu 20. listopada u 11,00 sati je svečano otvorena 14. Bučijada, u tijeku je cjelodnevni programi, a navečer koncert T.B.F.-a.
U nedjelju 21. listopada, kuma 14. Bučijade Karmela Vukov Colić primit će počasnu lentu na glavnoj pozornici, a poslije će se družiti s posjetiteljima.

Oznake
Prikaži više

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Sadržaj je zaštićen autorskim pravima!
Close

Otkriven je adblock

Molimo vas da nas podržite tako što ćete onemogućiti blokadu oglasa