BjelovarVijesti

Bjelovar: Koalicija HSLS, HDZ, HSS i ABB u godinu dana ispunila 80 % predizbornih obećanja

Gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak održao je danas u društvu predstavnika koalicijskih partnera konferenciju za novinare o protekloj godini dana mandata koalicije HSLS, HDZ, HSS i ABB u Gradu Bjelovaru. Hrebak istaknuo kako je brzo prošla godina dana otkako su potpisali zajednički koalicijski sporazum:

– U ovih godinu dana ispunjeno je 80 % od planiranog. To samo daje na značaju ovoj koaliciji. Iako je bilo i podmetanja i određenih problema u ovih godinu dana ipak smo se uspjeli izdići iz toga jer nam je bio bitan Bjelovar i građani Grada Bjelovara. Puno toga je napravljeno, ali puno toga isto još treba i napraviti. Svi mi smo naglašavali ulogu europskog novca i EU projekata i tu se vidi snažan napredak i još ćemo to dizati. Mi smo podigli i proračun na 214 milijuna kuna upravo zbog toga što smo postali uspješni u povlačenju sredstava iz EU fondova. Puno projekata smo tu ostvarili i zato smo mogli toliko puno i napraviti. Rekli smo da ćemo dignuti broj zaposlenih. 450 ljudi po najnovijim podacima radi više u Bjelovaru nego prošle godine. Međutim to je dobro ali isto tako ne trebamo se zavaravati. Plaće u Bjelovaru su još uvijek niske, to je nešto na čemu moramo raditi u budućnosti. Od bivše vlasti naslijedili smo projekt bjelovarskog  stadiona kojeg smo malo presložili i smanjili trošak. Uspjeli smo nakon 15 godina traženja dobiti od države jedno atraktivno zemljište. Stadion kao što smo rekli ide u gradnju i nadam se da ćemo pokrenuti radove prije Dana grada u rujnu. Govorili smo i o poljoprivredi gdje smo pokrenuli “Bjelovarski doručak”. Snizili smo cijene vrtića za što se najviše trudio naš koalicijski partner HDZ da ipak iznađemo prostora za smanjenje cijena vrtića. Smanjili smo cijenu na 600 kuna, iduće godine u planu nam je još smanjiti cijenu – kazao je Hrebak.

Hrebak je nabrojao i projekte koji još nisu realizirani, a dio su koalicijskog sporazuma i dogovora koalicijskih partnera:

– Nismo odradili besplatne udžbenike, nismo odradili VI OŠ, međutim na njoj se radi, dakle, iako nas oporba stalno podsjeća na to i to je dobro, treba naći izvore financiranja, a spominju se natječaji s državne razine. Na to čekamo jer od škole nismo odustali. Idemo u veliku energetsku obnovu škola i vrtića. Prijavili smo i projekt težak 15 milijuna kuna, popodnevne smjene u vrtiću kroz koji će se dignuti standard. U planu je i izgradnja dječjeg vrtića u Gudovcu što nije bio dio koalicijskog sorazuma ali procijenili smo da je to izuzetno bitno. Poduzetnička zona u Velikom Korenovu je pri kraju. Jučer je izašao okvirni plan za potporu poduzetničkim zonama najavljen je za 31.prosinca i vjerujemo da ćemo biti spremni aplicirati za tu zonu. U potpunosti smo obnovili i Bjelovarski bazen – rekao je Hrebak i na kraju zaključio – Mislim da kada na sve to podvučemo crtu, na kraju možemo biti zadovoljni. Ja se  želim zahvaliti svim koaliciJskim partnerima na podršci koju su nam pružali, jer kažem, nije uvijek bilo jednostavno, nije bilo lako, odluke je jako teško provoditI, međutim svi smo mi zreli, svjesni i odgovorni da nam na prvom mjestu bude grad Bjelovar, a zatim nakon toga naši osobni politički interesi – zaključio je Hrebak.

Na konferenciji za novinare u ime koaliciskog partnera HDZ-a  bio je predsjednik gradkog vijeća Grada Bjelovara Ante Topalović. Topalović je istaknuo kako je u ovoj godini dana u gradu Bjelovaru donesena nova energija i novi zamah te najavio aneks koalicijskog sporazuma:

– U novi sporazum bi ubacili neke nove elemente, neke nove stvari. Ipak godina dana je puno vremena i u godinu dana se puno tog promijenilo i neke stvari za koje smo prije godinu dana mislili da su nemoguće sada su moguće i ostvarive tako da ih treba uključiti u naš koalicijski sporazu,  a isto tako nešto što je izgledalo izvedivo sada je jasno da nije potrebno ili je upitno u kom obliku je potrebno i izvedivo – rekao je Topalović.

 

Autor: V.R

Oznake
Prikaži više

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Sadržaj je zaštićen autorskim pravima!
Close

Otkriven je adblock

Molimo vas da nas podržite tako što ćete onemogućiti blokadu oglasa