ČazmaVijesti

Bjelovarsko-bilogorska županija isplatila dug čazmanskim Komunalijama od 500.000,00 kuna

Komunalije d.o.o.  Čazma radile su na izgradnji vodovodnih pravaca na području grada Čazme, ali i u drugim općinama Bjelovarsko-bilogorske županije. Uz njihovo pozitivno poslovanje i prihode od 25 milijuna kuna, kao i zapošljavanje 100 djelatnika, problem je nedavno nastao u neisplaćenom dugu od strane županijskog poduzeća Bjelovarsko-bilogorske vode d.o.o. Naime, dok su Hrvatske vode podmirile svoj iznos za radove, županijska tvrtka je ostala dužna čazmanskim Komunalijama  pola milijuna kuna više od 900 dana. Nakon medijskog istupa direktora Komunalija Ivana Beljana u kojem je upozorio na ovaj problem napokon su sjeli novci na račun Komunalija te je dug u cijelosti podmiren.

– Dug je bio vezan uz radove na vodovodnoj mreži gdje Hrvatske vode financiraju 80 posto sredstava za radove dok Bjelovarsko-bilogorske vode odnosno Bjelovarsko-bilogorska županija 20 posto. Hrvatske vode redovno podmiruju svoje obveze dok županija to jednostavno nije plaćala i tako se dogodilo da se stvorio dug od pola milijuna kuna sa zadnjim računom koji nije plaćen preko 900 dana. Ovim putem zahvaljujem županu što je uvidio ovu problematiku i nakon niza reakcija i traženja rješenja, pa smo čak imali za dio duga sudsku nagodbu i ostale načine prisile, sistem ovrhe, ali ništa to nije uspjelo osim  medijskog proboja. Izgleda da se jedino na taj način sa našim županom može razgovarati. Dug od pola milijuna kuna za naše Komunalije nije mali dug i to je za našu firmu gdje radi sto ljudi jedna mjesečna plaća. Sindikat mi je predlagao da idemo ispred županije tražiti svoju plaću i da nam objasne župan i dožupan, naš čazmanac Neven Alić, i ostali članovi županije zašto se neće platiti preostali dug – kazao je Beljan.

– Znači ako uspijete medijski stisnuti i na sve moguće načine tražiti svoj novac onda ga dobijete, a ako normalnim putem radite i čekate da vam netko uplati to se ne događa. Znamo da je u RH valuta plaćanja maksimalno 60 dana, ne znam zašto se tako ponašamo prema privredi Republike Hrvatske – pita se Beljan.

 

Autor: V.R

Oznake
Prikaži više

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Sadržaj je zaštićen autorskim pravima!
Close

Otkriven je adblock

Molimo vas da nas podržite tako što ćete onemogućiti blokadu oglasa