IvanskaVijesti

Ivanska – Usvojene II. izmjene i dopune proračunu

9.radnu sjednicu u petak navečer odradili su vijećnici Općinskog vijeća Općine Ivanska.

U aktualnom satu prvo pitanje postavila je vijećnica iz redova Nezavisnih seljaka Hrvatske Antonija Šimić koju je zanimala problematika vezana uz selo Hrastovac. Naime, kako je u selu mali broj stanovnika, svega dvadesetak, pojavio se problem zapuštenih imanja. Kako je rekao komunalni redar Milan Grgić problem postoji s nekim vlasnicima imanja, ali svi su kontaktirani i obećali su očistiti svoja imanja. Dio sela očistili su djelatnici na javnim radovima. Problem je to koji je na cijeloj općini zbog sve većeg broja staračkih domaćinstva – dodao je načelnik Željko Mavrin.

Pitanja je postavio i Mario Modrić iz HDZ-a koji je pitao je li općina asfaltirala dio ceste na privatnoj parceli Dražena Alberta i koliko ima operativnih DVD-a na području općine?

Načelnik Mavrin je rekao da je općina asfaltirala taj put, jer ga koriste svi, a ako netko misli da je to njegov put i da ga može dobiti neka tuži, pa će se vidjeti što će sud dosuditi, a što se tiče operativnih DVD-a načelnik je dodao da se boji da nisu svi spremni.

Damir Dolenac iz HDZ-a zatražio je pismeno izvješće koliko je isplaćeno sredstava udrugama koje se financiraju iz općinskog proračuna te ga je zanimalo zašto je NK Ivanska dobilo više sredstava iz proračuna od NK Donja Petrička iako se natječu u istom rangu. Načelnik je odogovorio da za razliku od NK Donja Petrička, Ivanska ima i podmladak, pa iz tog razloga su i veća izdvajanja za taj klub. Dolenac je postavio i pitanje kada će se dovršti radovi na mrtvačnici u Staroj Ploščici, na što je načelnik odgovorio da se iduće godine planira završiti dio radova.

U nastavku sjednice vijeće je upoznato s revizijom financijskih izvještaja Ivankoma za 2017. godinu iz kojih se vidi da je poslovanje uredno napravljeno u skladu s propisima, vjerodostojno i istinito u brojkama, ali i nije u novčanom toku zbog loše naplate usluga. Moglo se čuti kako stanovnici općine nisu revni u plaćanju grobne naknade, no da se dosta prisilno naplatilo, te da je bolja uplata za uslugu odvoza otpada, a dosta loša naplata usluga pogreba.

U raspravi je Mario Modrić rekao da je revizija koja je plaćena 10.000,00 kuna bila nepotrebna, te da ju nije radio neovisni revizor. Većinom glasova izvješće revizije je prihvaćeno.

Vijećnici su usvojili i odluku o usvajanju Polugodišnjeg izvršenja proračuna Općine Ivanska i usvojili su II.izmjene i dopuna proračunu o kojima je načelnik Mavrin rekao:

Na kraju sjednice pod točkom razno načelnik Mavrin je rekao da će se pokušati riješiti spor koji se vuče 11 godina nagodbom sa stečajnim upraviteljem Elektrometala te zatražio od oporbe da predloži jednog člana koji bi otišao na sastanak s njim i predsjednikom vijeća da se napokon pokuša riješiti ovaj dugogogodišnji spor.

Oznake
Prikaži više

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Sadržaj je zaštićen autorskim pravima!
Close

Otkriven je adblock

Molimo vas da nas podržite tako što ćete onemogućiti blokadu oglasa