ČazmaVijesti

Obilježeni Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u DV Pčelica Čazma

Dani kruha obilježavaju se ovih dana u brojnim vrtićima, školama, učeničkim domovima i drugim institucijama koje se bave odgojem djece, a tom velikom društvu pridružio se prigodnim programom i DV “Pčelica” u Čazmi.

Danas je vrtić posjetio dekan čazmanskog dekana i župnik Župe sv. Marije Magdalene prečasni Dubravko Lauš  koji se kroz razgovor i molitvu kratko družio s djecom nakon čega je uslijedio blagoslov ukusnih proizvoda od brašna koje su djeca donijela u vrtić. Nakon blagoslova djeca su ručala, a zatim blagovala fine kolače, peciva i kruh za koje su zaslužni roditelji. O obilježavanju Dana kruha u vrtiću više je rekla ravnateljica DV “Pčelica” Čazma Martina Kovač:

– Djeca su zajedno s roditeljima pripremala razna peciva i kolače i donijela u vrtić. Isto tako i s odgajateljima su kroz listopad obilježavali Dane kruha, tako su posjetili pekaru i u vrtiću su mjesili svoja razno-razna peciva od brašna i vode. Danas je naš vrtić posjetio vlč. Dubravko Lauš sa kojim već niz godina surađujemo i on nam se uvijek vrlo rado odazove tako da prije ručka posveti hranu koju djeca kasnije blaguju – kazala je ravnateljica vrtića Martina Kovač.

Obilježavanju Dana kruha u DV Pčelica pridružili su se i predstavnici Grada Čazme.

 

 

Oznake
Prikaži više

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Sadržaj je zaštićen autorskim pravima!
Close

Otkriven je adblock

Molimo vas da nas podržite tako što ćete onemogućiti blokadu oglasa