DubravaVijesti

Općina Dubrava – Pokrenuta peticija za obnovu ŽC 3041 (Haganj – Kloštar Ivanić)

Loše stanje županijske ceste 3041 (Haganj-Kloštar Ivanić) i dugogodišnje čekanje na sanaciju iste rezultiralo je pokretanjem peticije u Općini Dubrava kojom se od Zagrebačke županije traži hitna sanacija navedene prometnice. Danas je u Općini održan sastanak načelnika Tomislava Okroše i njegovih suradnika s predsjednicima mjesnih odbora s područja Općine, njih 27.

– Više nego desetljetna boljka je to naše Općine. Općina Dubrava ima najlošije ceste u Zagrebačkoj županiji koje su vlasništvo Županijske uprave za ceste. Došao je trenutak da bar probamo pokrenuti akciju, peticiju. Razgovarao sam i sa županom prije bilo kakve akcije, koji je obećavao i govorio vidjet ćemo – rekao je Okroša u uvodu sastanka.

Kako od županova „Vidjet ćemo“ mjesecima nije bilo ništa, te kako ni od desetaka dopisa koji su poslani u zadnjih nekoliko mjeseci nema pomaka ni naznaka da se planira krenuti u obnovu županijske ceste Haganj – Kloštar Ivanić jedino rješenje je, za početak, peticija građana Dubrave i svih onih koji će je potpisati, a svaki dan prometuju ovom dionicom na kojoj  zbog stanja prometnice trgaju svoja vozila. Predsjednici mjesnih odbora u raspravi su podržali peticiju te će u narednih tjedan dana u svojim mjesnim odborima prikupljati potpise  građana, a ako ni nakon slanja peticije ne bude konkretnog odgovora iz ŽUC-a i Županije i obnove prometnice slijedit će i ostali načini prosvjeda do ispunjenja zahtjeva uključujući i onaj najdrastičniji, a to je blokada županijske ceste 3041 – rekao je načelnik Okroša.

Svi oni koji žele potpisati peticiju mogu se obratiti predsjedniku svog mjesnog odbora, koji će obilaziti svoje područje, a peticija se može potpisati i svakog radnog dana u prostorijama Općine Dubrava.

Autor: V.R.

Oznake
Prikaži više

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Sadržaj je zaštićen autorskim pravima!
Close

Otkriven je adblock

Molimo vas da nas podržite tako što ćete onemogućiti blokadu oglasa