Bjelovarsko-bilogorskaVijesti

POSJET IZASLANSTVA PLZENSKE ŽUPANIJE NA ČELU SA ŽUPANOM JOSEFOM BERNARDOM BJELOVARSKO-BILOGORSKOJ ŽUPANIJI

U službenom posjetu Bjelovarsko-bilogorskoj županiji boravi delegacija češke Plzenske županije na čelu s njihovim županom Josefom Bernardom. Riječ je o uzvratnom posjetu češke delegacije našem kraju, inače prijateljske češke županije Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Susret je temeljen na proširivanju daljnje suradnje, ali i međusobnom povezivanju gospodarstva dvaju županija.

Tom prilikom u Županijskoj komori Bjelovar održan je susret gospodarstvenika Plzenske županije i Bjelovarsko-bilogorske županije na kojem je sudjelovalo petnaestak gospodarstvenika s područja Bjelovarsko-bilogorske županije i Plzenske županije. Tako su iz prve ruke okupljeni gospodarstvenici mogli predstaviti svoje tvrtke, razmijeniti iskustva i započeti potencijalnu međusobnu poslovnu suradnju.

„Za nas je suradnja s Hrvatskom i s Bjelovarsko-bilogorskom županijom  korisna iz dva glavna razloga. Kao prvo imamo slično okruženje i želimo doći na dobro ime i u okviru Europske unije. Mi smo nešto ranije ušli u Europsku uniju i sada bismo rado pomogli Bjelovarsko-bilogorskoj županiji da ne ponavlja naše greške nego da u okviru Hrvatske prosperira i dođe u prvi plan što se tiče položaja u Europskoj uniji“, rekao je  Ivo Gruner- zamjenik župana Plzenske regije.

„Kada govorimo o suradnji Bjelovarsko-bilogorske županije i Plzenske regije reći ću da su odnosi izvrsni. Ovog trenutka mi ne da imamo sporazum o prijateljstvu, nego ga i provodimo. Suradnja je na visokoj ravni. Ono što želimo napraviti je nadograditi to kroz gospodarske odnose. Stoga smo danas u Gospodarskoj komori gdje ćemo, u suradnji sa Županijom, ali i njihovom Gospodarskom komorom pokušati iznaći mogućnosti suradnje na zajedničkim projektima. Istaknuo bih da smo mi jaki u drvnom sektoru, metalurgiji, preradi hrane,a oni su druga najrazvijenija regija u Češkoj, odmah iza Praga“ istaknuo je župan Damir Bajs.

Oznake
Prikaži više

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Sadržaj je zaštićen autorskim pravima!
Close

Otkriven je adblock

Molimo vas da nas podržite tako što ćete onemogućiti blokadu oglasa