ČazmaVijesti

Predstavnici Dječjeg gradskog vijeća Grada Bjelovara posjetili Čazmu

Predstavnici Dječjeg gradskog vijeća Grada Bjelovara i bjelovarski mali gradonačelnik Rafael Pranjić u pratnji zamjenice gradonačelnika Grada Bjelovara Valne Bastijančić Erjavec i Vjeruške Štivić posjetili su jučer Grad Čazmu i gradonačelnika Dinka Piraka. Više o razlozima posjeta rekla je Valna Bastijančić Erjavec:

– Grad Čazma je kao i Grad Bjelovar „Grad prijatelj djece“  i tu ste ponosnu titulu dobili i prije Bjelovara. Sastav u kojem smo došli voli jako smišljati i osmišljati različite manifestacije i projekte pa se nadamo da ćete i s nama podjeliti koju dobru ideju, a i mi ćemo s vama podijeliti neke naše ideje. Zanima nas kako  Društvo naša djeca Čazma radi. Puno radite i onda smo u ovom našem projektu došli na ideju deju da obilazimo i druge gradove u županiji, a onda da naš projekt proširimo i van granica naše županije. Tako smo došli k vama jer smatramo da od vas dosta toga možemo saznati i naučiti – rekla je Bastijančić Erjavec.

Sa radom Dječjeg gradskog vijeća gradonačelnika Dinka Piraka upoznao je mali gradonačelnik Grada Bjelovara Rafael Pranjić.

– Dječje vijeće ima sjednice ali imamo češće okupljanja koja su svaki mjesec i tamo dogovaramo plan za stvari koje ćemo napraviti. Dvaput godišnje imamo sjednicu pred kamerama i tamo možemo reći sve što mislimo i što bi nam bilo potrebno kao djeci u našem gradu.

Domaćin druženja gradonačelnik Pirak je kazao kako mu je drago da su se mladi angažirali u politici:

– Mi u Čazmi nemamo malo vijeće ali je to jedna ideja koju kanimo provesti. Gledajući vas i vašu ozbiljnost gdje naprosto želite učiniti bolje vašem gradu u kojem živite i vaše ideje trebaju odrasli čuti. Mi imamo nekoliko susreta sa našim najmlađima kroz manifestacije i njihov dolazak ovdje, pa nam donose svoje želje. U tim željama stvarno ima krasnih ideja koje se provlače kroz godine. Neke ideje stvarno želimo i realizirati i napraviti nešto na tu temu – rekao je Pirak.

 

Autor:V.R

Oznake
Prikaži više

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Provjerite također

Close
error: Sadržaj je zaštićen autorskim pravima!
Close

Otkriven je adblock

Molimo vas da nas podržite tako što ćete onemogućiti blokadu oglasa