FarkaševacVijesti

„Regionalni vodoopskrbni sustav Zagrebačke županije – Zagreb Istok“ mještanima Općine Farkaševac donosi besplatan priključak na vodovod

Uoči Skupštine Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije, potpisani su ugovori o partnerstvu s gradovima i općinama na projektu „Regionalni vodoopskrbni sustav Zagrebačke županije – Zagreb Istok“. Ugovore su potpisali  predstavnici četiri grada i deset općina. Ovo je nastavak  projekta koji traje već neko vrijeme, te je ovim projekt vodoopskrbe na istočnom dijelu Zagrebačke županije došao u završnu fazu. U Ime Općine Farkaševac ugovor je potpisao načelnik općine Dražen Draganić:

– Vodovod Zagreb Istok je došao u zadnju fazu i ovih dana smo imali potpisivanje ugovora koji i nas obvezuje u sve to. Uz čvrsta obećanja sami radovi trebali bi krenuti početkom iduće godine. Inače se to dosta dugo protezalo i odugovlačilo i sve to trajalo je nekih desetak godina ali evo mogu reći da je sve to došlo do finala i sami radovi po mojim saznanjima bi trebali otpočeti početkom iduće godine. Što se tiče financija, općinu ovaj projekt neće ništa koštati jer se financira iz fondova Europske unije, Hrvatskih voda i Zagrebačke županije. Isto tako naše mještane sam priključak neće ništa koštati te će svatko dobiti mogućnost priključenja vodovoda u kuću i kada će početi trošiti vodu, nju će i plaćati – rekao je Draganić.

Projektom „Regionalni vodoopskrbni sustav Zagrebačke županije – Zagreb Istok“ obuhvaćeni su gradovi Vrbovec, Dugo Selo, Ivanić Grad i Sveti Ivan Zelina, kao i općine Brckovljani, Rugvica, Rakovec, Preseka, Gradec, Farkaševac, Dubrava, Kloštar Ivanić, Križ i Bedenica. Kada bi stanovnici Općine Farkaševac trebali dobiti prve priključke odgovara načelnik Draganić:

– Radovi će krenuti u više naselja i punktova odjednom i mislim da kroz nekih godinu dana će prvi priključci profunkcionirati. Nekakav tempo i završetak radova je predviđen do 2020 godine.

Vrijednost projekta je 706 milijuna kuna, od čega sredstva Europske unije iznose  480 milijuna kuna ili 69 posto prihvatljivih troškova. Preostali dio od 223 milijuna kuna osigurat će se iz nacionalnih sredstava, od čega će 40 posto osigurati Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, 40 posto Hrvatske vode te 20 posto  Vodoopskrba i odvodnja Zagrebačke županije.

 

Oznake
Prikaži više

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Sadržaj je zaštićen autorskim pravima!
Close

Otkriven je adblock

Molimo vas da nas podržite tako što ćete onemogućiti blokadu oglasa