Crna kronika

Tijekom vikenda provaljeno u sedam obiteljskih kuća i na dvije naftne bušotine u Šandrovcu. Zabilježeno 5 prometnih nesreća i dva požara

Puno posla za policajce i vatrogasce proteklog vikenda

U razdoblju od subote 13. listopada poslijepodne do nedjelje 14. listopada ranih jutarnjih sati, u Novoseljanima, u Novoseljanskoj ulici, provaljeno je u obiteljsku kuću iz koje je nepoznati počinitelj ukrao nekoliko stotina kuna.

Tijekom dana, 13. listopada, u Bulincu, također je provaljeno u obiteljsku kuću iz koje je nepoznati počinitelj ukrao nakit u vrijednosti 15 000 kuna.

U razdoblju od 07. do 13. listopada, u Duhovima je provaljeno u obitteljsku kuću čija se vlasnica nalazi u inozemstvu, a po njenom povratku će se utvrditi što je ukradeno.

U petak, 12. listopada, tijekom prijepodneva, u Maglenči, provalom u obiteljsku kuću nepoznati počinitelj je iz novčanika ukrao više stotina kuna.

Istog dana, poslijepodne, u Orlovcu kod Nove Rače, nepoznati počinitelj je provalio u obiteljsku kuću iz koje je ukrao nakit vrijedan nekoliko tisuća kuna.

Također, 12. listopada, navečer, provaljeno je u dvije obiteljske kuće u Bjelovaru u Ulici Ljudevita Jonkea i Marije Petković iz kojih nepoznati počinitelj nije ništa ukrao.

U petak, 12. listopada, na dvjema naftnim bušotinama u Šandrovcu, netko je otkinuo solarne panele na dva metalna ormarića u koje je provalio i iz kojih je ukrao uređaje za kontrolu napajanja i akumulatore, dok je na jednom oštetio procesore, a iz drugog ukrao. Po iskazu odgovorne osobe naftnog poduzeća ukupna šteta se cijeni na 24 000 kuna.

U petak, 12. listopada, navečer, oko 21.15 sati, 37-godišnji vozač je upravljao svojim osobnim automobilom „Opel Zafira“ kroz Grginac. Uslijed neprilagođene brzine osobinama ceste (zavoj) izgubio je nadzor nad vozilom te je prednjim krajem vozila udario u prometni znak “Pružanje ceste s prednosti prolaska” koji se nalazio uz desni rub kolnika, nakon čega se vozilo prevrnulo na krov.

Vozač je bio pod utjecajem alkohola od 2,17 g/kg zbog čega je doveden u prostorije policije gdje je smješten u posebnu prostoriju do otrežnjenja. Protiv njega slijedi optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu dok mu je uručena obavijest o počinjenom prekršaju radi plaćanja novčane kazne u roku od tri dana.

U petak, 12. listopada, oko 23.55 sati, u Šimljani pokraj Garešnice, došlo je do požara na drvenom štaglju na koji se nastavlja zidana štala i drvarnica, a koji su spojeni sa obiteljskom kućom. Očevidom na mjestu događaja utvrđeno je da je do izbijanja požara došlo zbog kratkog spoja na električnoj instalaciji, odnosno na produžnom kablu koji se nalazio u uvozu gospodarske zgrade, odakle se požar proširio na obiteljski kuću i sjenik koji su u potpunosti izgorjeli. Šteta se cijeni na 85 000 kuna, a požar su ugasili pripadnici DVD Berek.

U subotu, 13. listopada, oko 12.50 sati, u Velikom Korenovu, u polju, došlo je do samozapaljenja kombajna, kojim je upravljao berući kukuruze 30-godišnji vlasnik. Do požara je došlo oko motora kombajna uslijed pregrijavanja i starih instalacija. Požar su ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe grada Bjelovara, a u požaru je izgorio dio oko motora. Vlasnik štetu cijeni na 10 000 kuna.

Prikaži više

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Sadržaj je zaštićen autorskim pravima!
Close

Otkriven je adblock

Molimo vas da nas podržite tako što ćete onemogućiti blokadu oglasa