BjelovarVijesti

Tvrtka Hittner održala Dan otvorenih vrata

Složeni i skupocjeni šumski traktori su ono što je posebno izdvojio Stjepan Hittner.

Tvrtka Hittner iz Bjelovara najpoznatija po proizvodnji šumskih traktora ali i malih poljoprivrednih traktora, velikih traktora, priključaka za traktore i svih vrsta rezervnih dijelova za traktore u petak je održala Dan otvorenih vrata.

Složeni i skupocjeni šumski traktori su ono što je posebno izdvojio Stjepan Hittner.

„80 % tog proizvoda proizvodi se ovdje, a 20 % su uvozni dijelovi, to su motori i komponente koje se ne proizvode u Hrvatskoj. Naš najveći kupac su Hrvatske šume koji trenutno raspolažu sa 400 naših traktora koji su se dokazali kao kvalitetni, ne samo u kvaliteti nego i u održavanju“ – rekao je Hittner.

Krešimir Žagar direktor Sektora za šumarstvo Hrvatskih šuma potvrdio je Hittnerove navode i kazao kako cijelu svoju proizvodnju Hrvatske šume baziraju na Hittnerovim traktorima, a svoj šumski „vozni park“ svake godine pojačaju sa 30 – 40 novih traktora.

Hittner se osvrnuo i na velike parafiskalne namete koji se izdvajaju državi koje je teško platiti. Dodao je da mu je barem dio tih nameta vratiti oni bi bili pretvoreni u plaće radnicima.

„Smanjiti porez na plaće za samo 10% – 20% bi puno značilo za jednog radnika jer bi mu ja mogao dići plaću za 30%. Vjerujte da bi puno njih ostalo u Hrvatskoj. Hitnner je u stvari izvor znanja jer se zaposle učenici koji ne znaju ništa raditi. Mi im dajemo obuku, oni kod nas rade i dobivaju netto plaću oko 5.000,00 – 6.000,00 kuna. Majstore plaćamo i više od toga. Situacija je takva da ja kradem radnike od neke druge tvrtke, drugi kradu od mene, došli smo do konfrontacije jer malo smo područje, kvalitetnih radnika nema dovoljno. Ono što se u školama događa neću puno komentirati jer oni ne produciraju radnike za proizvodni proces, to ostaje na nama. Stavljamo radnike početnike na strojeve vrijedne po 150.000,00 eura gdje je i mala greška dovoljna da napravi štetu od 20.000,00 eura“ – kaže Hittner.

Na Danu otvorenih vrata tvrtke Hittner bili su i predstavnici Ministarstva gospodarstva, pa je tako državni tajnik  Mario Antonić rekao kako je svjestan svih prepreka i barijera koje postoje i parafiskalnih nameta i birokracije, administrativnih ograničenja te da je Ministarstvo gospodarstva nositelj mjera ukidanja parafiskalnih nameta i provođenja akcijskog plana za smanjenje opterećenja gospodarstvenika.

Oznake
Prikaži više

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Sadržaj je zaštićen autorskim pravima!
Close

Otkriven je adblock

Molimo vas da nas podržite tako što ćete onemogućiti blokadu oglasa