BjelovarVijesti

U Bjelovaru otvoren “Oblizek” s domaćim proizvodima i proizvodima iz svih krajeva Hrvatske

U Bjelovaru je otvoren Oblizek. U moderno i zanimljivo uređenom prostoru, u ponudi su proizvodi uglavnom iz domaće proizvodnje, lokalnih ali i nacionalnih OPG-ova. Riječ je o, primjerice, najboljem siru iz Istre, kulenu iz Slavonije, pršutu iz Dalmacije, kvarglu ili svježem siru i vrhnju iz bilogorskog kraja, ali i posebnim proizvodima kao što je primjerice brašno od kestena iz Kostajnice. Vlasnica  Oblizeka je Željka Grašić, a  sredstva za otvorenje osigurala je zajmom HAMAG-a (50 tisuća eura) i poticajima Zavoda za zapošljavanje. Pomogao je i Grad Bjelovar nepovratnim sredstvima.

– Na dnevnoj bazi ćemo pripremati svježe obroke, prema tradicijskoj recepturi, naravno od domaćih namirnica. Priču smo odlučili proširiti cateringom, a volimo reći da ćemo na ta dva načina u Bjelovaru imati cijelu Hrvatsku u malom. Na našim su policama zastupljene sve hrvatske regije, od Istre, Dalmacije, Slavonije pa nadalje. Naša jela će se moći naručiti svaki dan, a ako je nekom potreban catering, pečenje za primjerice domjenak ili slično, moći ćemo sve odraditi. U sklopu našeg prodajnog objekta nalazi se i profesionalna kuhinja – kazala je Željka Grašić

Ideja oko prodaje domaćih proizvoda, sigurni smo pomoći će razvoju malih obiteljskih gospodarstava na ovom području, kao i promociji hrane spravljene po receptima naših mama i baka.

– Ono što je specifično za „Oblizek“ je to što je gospođa Grašić kontaktirala Grad Bjelovar i sa mnom bila direktno u kontaktu, koristila poticajne mjere Grada Bjelovara koje su u malom dijelu pripomogle da se ova ideja i investicija ostvare. Ovo je dobar put prema napretku našega grada – rekao je na otvorenju Oblizeka zamjenik gradonačelnika, Igor Brajdić.

Oznake
Prikaži više

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Sadržaj je zaštićen autorskim pravima!
Close

Otkriven je adblock

Molimo vas da nas podržite tako što ćete onemogućiti blokadu oglasa