Život

Udruga kuhara i slastičara Bilogore nastupila na sajmu Hotel & Gastroteh u Zagrebu

U sklopu sajma Hotel & Gastroteh u Zagrebu održanom na Zagrebačkom velesajmu od 21. do 23. veljače članovi Hrvatskog kuharskog saveza pripremali su u prostoru kulinarskog poligona tradicionalna jela svoga kraja, a posjetitelji degustirali.

Cijeli dan članovi Udruge kuhara i slastičara Bilogore predstavljali su baštinu svoje regije. Pripremali su svima nama znana jela naših starih. Prisutni posjetitelji su imali prilike degustirati i omastiti brk s buhtlama od domaćeg džema, bijelim žgancima sa vrhnjem i lukom, krpicama sa zeljem, faširancima, krumpirovim pogačama sa špekom, gibanicom od kelja i sira i juhom od buče. Našlo se tu i kukuruznih palačinki, klipića sa bučinim sjemenkama i čvarkuša.  Osim degustacije posjetitelji su mogli dobiti savjete i recepture vezane uz pripremu naših “klasika”. Članovi Udruge se nadaju dobrom odazivu i iduće godine i porućuju svima da se Bjelovarsko bilogorska županija može ponositi svojim koliko bogatim toliko i ukusnim nasljeđem.

Oznake
Prikaži više

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Provjerite također

Close
error: Sadržaj je zaštićen autorskim pravima!
Close

Otkriven je adblock

Molimo vas da nas podržite tako što ćete onemogućiti blokadu oglasa