ČazmaVijesti

Uspješna godina iza KUD-a Graničar iz Čazme

Uspješna je godina iza KUD-a Graničar iz Čazme koja je okrunjena odličnim nastupom 8. travnja u Novoj Rači na 21. Županijskoj smotri folklora na kojoj je između 17 KUD-ova s područja županije upravo Graničar odabran kao predstavnik županije na Đakovačkim vezovima koji će se održati u srpnju.

Podsjetimo, KUD „Graničar“ iz Čazme osnovan je davne 1916.g. Društvo radi dugi niz godina te je kroz njega prošlo mnogo članova, predsjednika i voditelja. Uz uspone i padove društvo se održalo sve ove godine, a 2016.  je proslavilo 100-tu godišnjicu postojanja.  Početkom 2017.  društvo je dobilo novo vodstvo i obnovilo se upisom 20 novih, mladih, veselih i ambicioznih ljudi te broji 40 članova. Umjetnička voditeljica je Valentina Šepak Molnar, a glazbeni voditelj Zdravko Jorgić.

U proteklih godinu dana društvo je imalo velik broj nastupa. Izdvajamo nastupe na Čazmanskom vinokapu,  Županijskoj smotri folklora u Novoj Rači,   „Otočkom proljeću“ u gradu Otoku, folklornom festivalu „Okusi,plesovi,dobri susjedi“ u Hevizu u Mađarskoj, Eko sajmu u Čazmi pred svojim Čazmancima, a 26. prosinca 2017. organiziralo je cjelovečernji koncert za pamćenje pod nazivom „Moslavačka božićna večer“ u Školsko-sportskoj dvorani u Čazmi koji je društvo zadivilo sve prisutne gledatelje.

Graničar je pokrenuo i intenzivniji rad sa djecom i mladima, pa su tako osnovane dječje sekcije, plesna i tamburaška.

Broj velikih i malih plesača stalno se povećava, tako da sad odrasla folklorna sekcija broji 48 članova, dječja folklorna sekcija broji 34 člana, a dječja tamburaška sekcija broji 12 članova. KUD „Graničar“  danas broji ukupno 94 članova.

Da je i rad s djecom u kratkom vremenu urodio plodom svjedoči i odličan nastup malih Graničara na 20. Smotri dječjeg folklora u Školsko-sportskoj dvorani u Čazmi. Dječja folklorna sekcija koja radi 6 mjeseci i tamburaška sekcija koja radi samo 2 mjeseca osvojili su prvo mjesto te će BBŽ predstavljati na državnom natjecanju u Kutini u listopadu pod nazivom Festival dječjeg folklora Hrvatske.

Autor: V.R.

Oznake
Prikaži više

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Provjerite također

Close
error: Sadržaj je zaštićen autorskim pravima!
Close

Otkriven je adblock

Molimo vas da nas podržite tako što ćete onemogućiti blokadu oglasa